Ministerul Culturii va finanța 28 de publicații

Ministerul Culturii va finanța 28 de publicații
scris 27 aug 2019

Ministerul Culturii și Identității Naționale va finanța 28 de reviste și publicații culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianței Naționale a Uniunilor de Creatori, cu suma de 1,16 milioane de lei.

MCIN a publicat online lista cu revistele/ publicațiile culturale care vor fi finanțate în conformitate cu prevederile Legii 136/2015, precum și punctajul aferent fiecărei reviste și suma alocată, scrie News.ro.

Cel mai mare punctaj, 90, a fost obținut de două publicații - Observator Cultural (Fundația Observator Cultural) și Dilema Veche (Adevărul Holding SRL) - care vor primi câte 90.500 de lei.

ULTIMA ORĂ Prețurile plafonate și taxa de 2% în energie și gaze - eliminate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prețurile plafonate și taxa de 2% în energie și gaze - eliminate

Nouă publicații au primit cel mai mic punctaj, 65, și câte 20.000 de lei. În ele: Expres Cultural (Fundația Culturală „Calea, Adevărul și Viața”), Mozaicul (SC Aius Printed SRL), Spectator (Teatrul Național „Marin Sorescu”) și Feed Back (Asociația Culturală Feed Back).

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, SC Revista 22 SRL și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud se numără între cele șase entități care nu au primit finanțare pentru proiectele lor. Alte trei au fost respinse administrativ.

Suma alocată de MCIN pentru finanțare în această sesiune a fost de 1,176 de milioane de lei. Cea propusă de Comisie pentru finanțare este de 1,163 de milioane de lei.

În perioada 27 august - 6 septembrie vor fi semnate contractele.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul culturii și identității naționale
publicatii