NBCUniversal se află în negocieri pentru o investiție în televiziunea Euronews

NBCUniversal se află în negocieri pentru o investiție în televiziunea Euronews
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2016

Compania americană de mass-media NBCUniversal, deținută de Comcast Corp, a transmis că se află în negocieri pentru a cumpăra acțiuni în televiziunea europeană Euronews, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de supraveghere al Euronews l-a angajat pe directorul executiv Michael Peters pentru a conduce discuții exclusive cu scopul de a ajunge la un acord până la sfârșitul anului, potrivit unei surse apropiate managementului Euronews, scriei News.ro.

Într-un plan posibil, NBC News, parte a NBCUniversal, ar încerca să îmbunătățească ofertele Euronews, în timp ce NBCUniversal ar putea folosi tranzacția ca un prim pas pentru a își extinde operațiunile pe continentul european.

NBC ar cumpăra acțiuni în procente între 15% și 30% în Euronews, potrivit unei surse.

Guvernul pregătește un mega-program suplimentar de bani pentru primari, angajații care se vor ocupa și de acesta vor primi 75% în plus la salariu CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește un mega-program suplimentar de bani pentru primari, angajații care se vor ocupa și de acesta vor primi 75% în plus la salariu

Un purtător de cuvânt al NBC News a spus că se află în discuții cu Euronews în privința unei investiții potențiale și a unui parteneriat între cele două televiziune, fără a da însă mai multe detalii.

Miliardarul egiptean Naguib Sawiris, care deține 53% din acțiunile televiziunii, după ce a înregistrat o creștere de capital de 35 de milioane de euro anul trecut, va rămâne principalul acționar în Euronews, a mai spus sursa menționată.

Înființată în anul 1993, televiziunea Euronews transmite în 13 limbi, în 155 de țări.

Creată inițial în urma războiului din Golf drept o televiziune ”CNN europeană”, Euronews a fost deținută de un consorțiu de televiziuni europene publice, care au devenit acționari minoritari după sosirea lui Naguib Sawiris.

Comcast a cumpărat NBCUniversal în etape, pentru aproape 30 de miliarde de dolari americani, finalizând preluarea totală în anul 2011.

viewscnt
Afla mai multe despre
nbcuniversal
euronews