Noi restricții pregătite pentru organizatorii jocurilor de noroc, după cele impuse anul trecut. Interdiciții de publicitate, dar și de amplasare a sălilor de joc

Noi restricții pregătite pentru organizatorii jocurilor de noroc, după cele impuse anul trecut. Interdiciții de publicitate, dar și de amplasare a sălilor de joc
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 19 mai 2019

Sălile în care se desfășoară jocuri de noroc vor trebui amplasate la o distanță de cel puțin 200 de metri față de grădinițe, școli, licee și orice altă unitate de învățământ preuniversitar. Totodată, spoturile publicitare de promovare a jocurilor de noroc în mas-media nu vor putea fi difuzate decât după ora 23, în timp ce sălile de jocuri de noroc nu vor mai putea fi identificate prin semnale luminoase sau sonore. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noile prevederi sunt incluse într-o nouă propunere legislativă care urmărește prevenirea expunerii minorilor la jocurile de noroc.

Anul trecut, printr-un proiect de lege aprobat de Parlament și promulgat de șeful statului, operatorilor de jocuri de noroc le-a fost interzisă publicitatea pentru bonusuri, promoții sau jack-pot-uri, prin afișarea în exteriorul locațiilor destinate acestor jocuri.

Neymar a câștigat la Tribunalul UE un proces cu un portughez care înregistrase numele fotbalistului ca marcă CITEȘTE ȘI Neymar a câștigat la Tribunalul UE un proces cu un portughez care înregistrase numele fotbalistului ca marcă

Acum, noile modificări propuse a fi aduse legislației în domeniu vizează noi restricții de publicitate, dare și desfășurare a jocurilor de noroc.

Măsuri privind publicitatea

- Acțiunile de promovare, constând în reclamă, publicitate sau activități specifice de marketing nu trebuie să fie atractive pentru minori sau să fie asociate în orice fel cu aceștia.

- Spoturile publicitare privind jocurile de noroc sunt interzise pe timpul zilei, iar difuzarea acestora este permisă numai începând cu ora 23.

- Reclama și publicitatea stradală de mari dimensiuni pentru jocurile de noroc, precum și expunerea premiilor în afara incintelor sunt interzise. Totodată, se reduce vizibilitatea sălilor de jocuri de noroc prin renunțarea la semnalele luminoase și sonore care pot fi vizibile din afara incintelor.

Un browser web recompensează în monede virtuale utilizatorii care nu blochează reclamele CITEȘTE ȘI Un browser web recompensează în monede virtuale utilizatorii care nu blochează reclamele

Măsuri de amplsare și desfășurare a jocurilor de noroc

- Spațiul propus trebuie situat la o distanță de cel puțin 200 de metri față de unitățile de învățământ preșcolar, primar, secundar, postliceal și orice alte forme de școlarizare care fac parte din învățământul preuniversitar.

- Spațiul propus, dacă se află la parterul unei clădiri cu destinația de locuințe, trebuie să prevadă cel puțin o intrare separată de singura intrare prin care se face accesul ta imobil sau la alte locații de interes în proximitatea cărora acesta este amplasat.

- Dacă există mai multe intrări prin care se face accesul la imobil sau la alte locații de interes în proximitatea cărora acesta este amplasat ori dacă spațiul propus se află la etajul unei clădiri cu destinația de locuințe, nu este obligatoriu să se prevadă o intrare separată.

- Dacă spațiul propus se află la demisolul unei clădiri cu destinația de locuințe și structura imobilului permite să se facă o intrare separată de singura intrare prin care se face accesul la imobil sau la alte locații de interes în proximitatea cărora acesta este amplasat, este obligatoriu să se prevadă cel puțin o intrare separată.

- Spațiile exterioare special destinate fumătorilor cu care, dacă este cazul, este dotat spațiul propus pentru desfășurarea activității, trebuie să fie situate la cei puțin 10 metri față de intrarea principală în imobil sau în alte locații de interes, în cazul în care spațiul propus se află la parterul sau demisolul unei clădiri cu destinația de locuințe. 

Piața serviciilor de televiziune cu plată din Europa de Est, estimată la aproape 7 miliarde dolari în 2019. Perspectivele pentru perioada imediată CITEȘTE ȘI Piața serviciilor de televiziune cu plată din Europa de Est, estimată la aproape 7 miliarde dolari în 2019. Perspectivele pentru perioada imediată

Organizatorii jocurilor de noroc vor mai trebui să afișeze în loc vizibil postere și mesaje de informare a clienților asupra pericolului dezvoltării de probleme și dependențe de joc, în fiecare cameră din fiecare locație în care sunt exploatate jocuri de noroc. În cazul operatoriîor de jocuri de noroc la distanță, va fi amplasat un banner virtual informativ la vizitarea platformei web de jocuri de noroc. 

Proiectul prevede că operatorii economici care dețin autorizație de exploatare valabilă la data intrării în noii legi, își vor putea continua activitatea până ia data expirării autorizației în curs, când pot solicita acordarea autorizației de exploatare, făcând dovada reamplasării mijloacelor de joc în spații care îndeplinesc noile cerințe legale.

Dacă operatorul economic își desfășura activitatea în acel spațiu înaintea înființării unităților de învățământ menționate, acesta nu este obligat să își schimbe locația, el își poate continua activitatea până la data expirării autorizației în curs, cu posibilitatea de reînnoire a acesteia o singură dată, mai propune proiectul legislativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
noroc
organizatori
restrictii
interdictie
publicitate
amplasare
scoli
difuzare
proiect
lege