Radio Europa Liberă revine în Ungaria, la peste 30 de ani de la căderea regimului comunist

Radio Europa Liberă revine în Ungaria, la peste 30 de ani de la căderea regimului comunist
scris 9 sep 2020

Grupul media Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (RFE/RL) și-a anunțat marți revenirea în Ungaria, menționând un declin accentuat al libertății presei, orchestrat, în opinia sa, de premierul Viktor Orban, relatează AFP.

"Serviciul ungar al Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, închis după sfârșitul Războiului Rece, a fost relansat la 8 septembrie ca răspuns la declinul accentuat al libertății mass-media în țară", a afirmat organizația media finanțată de Congresul american, într-un comunicat.

CNA a aprobat trecerea licenței Prima TV la Clever Business Transilvania. Postul va trece la emisia HD CITEȘTE ȘI CNA a aprobat trecerea licenței Prima TV la Clever Business Transilvania. Postul va trece la emisia HD

RFE/RL și-a justificat relansarea serviciilor în limba maghiară prin declinul Ungariei în clasamentul mondial al libertății presei, publicat de ONG-ul Reporteri fără frontiere (RSF). Această țară membră a UE din 2004 se află în prezent pe locul 89 din 180. Ea se afla pe locul 23 când Viktor Orban a revenit la putere, în 2010, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
radio europa libera
ungaria