Posturile de televiziune din Franța sunt îndemnate să se unească împotriva platformelor de streaming

Posturile de televiziune din Franța sunt îndemnate să se unească împotriva platformelor de streaming
scris 7 sep 2020

Operatorii de televiziune din Franța și Europa trebuie să încheie alianțe pentru a putea răspunde la creșterea concurenței venită din partea platformelor de streaming precum Netflix Inc., a declarat președintele Consiliului de Administrație de la M6 Metropole Television, Nicolas de Tavernost, într-un interviu acordat publicației Le Journal du Dimanche, preluat de Bloomberg.

Potrivit lui Tavernost, cooperarea între marile posturi de televiziune este cel mai important subiect pentru următorii cinci ani și pentru acest lucru este nevoie de o modificare a reglementărilor franceze și europene. Organismele de reglementare sunt "deosebit de stricte" când vine vorba de supervizarea demersurilor pentru crearea unor servicii de tip "video on-demand" (conținut video la cerere - n. r.) lansate de M6 și rivalii săi francezi, a apreciat de Tavernost, scrie Agerpres.

Comisar UE: Marile companii de tehnologie sunt adevăratele câștigătoare ale crizei coronavirusului și ar trebui să plătească taxe corecte în Europa CITEȘTE ȘI Comisar UE: Marile companii de tehnologie sunt adevăratele câștigătoare ale crizei coronavirusului și ar trebui să plătească taxe corecte în Europa

În prezent, nu există planuri pentru o alianță între M6 și rivalul Television Francaise 1 SA, a precizat el pentru Le Journal du Dimanche, adăugând că este nevoie de o alianță între grupurile franceze dacă se dorește ca Franța să își păstreze poziția competitivă pe plan internațional.

În ultimele săptămâni, cheltuielile cu publicitatea pentru televiziune și radio s-au îmbunătățit după ce au scăzut foarte mult în perioada crizei coronavirusului, a spus Nicolas de Tavernost.

viewscnt
Afla mai multe despre
streaming
franta
tv