RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, după o investigație a Concurenței

RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, după o investigație a Concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de RCS&RDS, pentru a înlătura îngrijorările de natură concurențială identificate în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Investigația vizează posibila folosire în mod abuziv a poziției dominante, prin modul în care RCS&RDS își organizează grila de programe, afectând companiile active pe piața serviciilor de programe de televiziune.
Astfel, RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, operarea transparentă a modificărilor acesteia, conform normativelor și criteriilor de ordonare stabilite, precum și comunicarea schimbărilor către radiodifuzori și abonați. Prin intermediul acestor angajamente, RCS&RDS se angajează să păstreze predictibilitatea și obiectivitatea în gestionarea grilei de programe, inclusiv prin includerea și excluderea programelor conform criteriilor stabilite, asigurând transparența și informarea corespunzătoare a abonaților și radiodifuzorilor în timp util.
 
După ce analizează observațiile primite, Consiliul Concurenței poate solicita modificarea propunerii de angajamente și/sau poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor.
 
În cazul aceptării angajamentelor propuse, acestea vor fi monitorizate de către un agent de monitorizare numit de către Consiliul Concurenței, în baza propunerilor furnizate de către RCS&RDS.
 
În situația neîndeplinirii angajamentelor sau în cazul îndeplinirii defectuoase a angajamentelor asumate, compania poate fi sancționată cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri.
viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
consiliul concurenței