Reclamele care perpetuează stereotipuri de gen considerate nocive, interzise în Marea Britanie

Reclamele care perpetuează stereotipuri de gen considerate nocive, interzise în Marea Britanie
scris 13 iun 2019

Reclamele care perpetuează stereotipuri de gen considerate nocive, cum ar fi cele care arată bărbați luptându-se cu treburile casei sau fete mai puțin orientate spre studiu decât băieții, vor fi interzise începând de vineri în Marea Britanie, relatează joi Press Association.

Alte scenarii problematice de reclame, în baza noii legi, sunt cele prezentând bărbați care se relaxează în timp ce femeile strâng singure mizeria lăsată de familie, bărbați care dau de greu când încearcă să schimbe un scutec sau femei care nu prea reușesc să parcheze mașina, scrie Agerpres.

Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme CITEȘTE ȘI Pro TV cere din nou ajutor de stat, alături de alți aplicanți. Guvernul schimbă legislația pentru a finanța mai multe tipuri de filme

Creatorii de publicitate vor trebui să fie atenți și la situații cum sunt, de exemplu, evidențierea contrastului dintre un băiat curajos și o fetiță grijulie sau cele care sugerează că pentru un bărbat este înjositor să-și asume roluri sau misiuni "tipic feminine", a avertizat Comisia privind practicile în publicitate (CAP), aflată în administrarea Autorității pentru standarde în publicitate (ASA).

Interdicția nu vizează toate formele de stereotipuri de gen, nereferindu-se, de pildă, la reclame cum sunt cele cu femei care fac curat sau bărbați care fac reparații prin casă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
stereotipuri de gen
marea britanie