Trump a decis să renunțe la abonamentele pentru New York Times și Washington Post

Trump a decis să renunțe la abonamentele pentru New York Times și Washington Post
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2019

Casa Albă plănuiește să solicite agențiilor guvernamentale să nu reînnoiască abonamentele la ziarele The New York Times și The Washington Post, ale căror articole, după părerea administrației, au denaturat atacurile președintelui Donald Trump asupra mass-media, scrie The Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

"A nu reînnoi abonamentele la agențiile federale va reprezenta o eceonomie semnificativă - sute de mii de dolari vor fi economisiți pentru contribuabili", a declarat marți Stephanie Grisham, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, într-un email, scrie News.ro.

Președintele Trump i-a numit pe jurnaliști "dușmani ai poporului", articolele critice la adresa administrației sale numindu-le "false", a acuzat trusturile de știri de trădare și a amenințat că va face ca jurnaliștii să poată fi dați în judecată mai ușor pentru calomnie, scrie The New York Times. 

EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri

Oficialii de la Casa Albă au anunțat marți că exemplare din The Washington Post și The New York Times nu vor mai ajunge pe masa președintelui.

Trump își anunțase intenția de a anula abonamentele într-un interviu transmis de Fox News luni, când a spus despre The Times că este un ziar "fake" și i-a declarat lui Sean Hannity că "nu-l mai vrem la Casa Albă".

"Probabil că vom renunța la el și la The Washington Post. Sunt <fake>", a spus Trump în interviu.

Reprezentanții celor două publicații au refuzat să comenteze situația.

Casa Albă rămâne un consumator importnat de presă scrisă: exemplare din The Wall Street Journal, USA Today, The Financial Times și alte publicații sunt livrate la adresa Pennsylvania Avenue 1600 în fiecare dimineață, alături de gazeta preferată de Trump - The New York Post.

Iar președintele rămâne la rândul său un avid cititor al presei comentând frecvent ce vede la posturile de știri și le trimite mesaje scrise de mână jurnaliștilor, adesea adnotate pe marginea articolelor.

Jonathan Karl, președintele Asociației Corespondenților de la Casa Albă a declarat: "Nu mă îndoiesc că reporterii conștiincioși de la The New York Times și The Washington Post vor continua să facă jurnalism de calitate, în ciuda faptului că președintele mărturisește că le citește sau nu. Să pretinzi că ignori presa liberă nu va determina ca știrile să dispară sau să oprești reporterii din a informa publicul și a-i critica pe cei de la putere".  

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
new york times
washington post