Tranzacție pregătită: Firma care produce MasterChef sau The Voice poate fi preluată pentru 2 miliarde euro

Tranzacție pregătită: Firma care produce MasterChef sau The Voice poate fi preluată pentru 2 miliarde euro
scris 23 oct 2019

Grupul francez de media Banijay este pe punctul de a prelua cel mai mare producător audiovizual mondial, Endemol Shine, pentru o sumă de aproape două miliarde euro, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, confirmând informațiile apărute în presă.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Publicațiile franceze Le Figaro și Les Echos au dezvăluit că discuțiile cu privire la preluarea Endemol de către Banijay, pentru o sumă de aproximativ două miliarde euro, inclusiv datoriile, sunt aproape de final, scrie Agerpres.

EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri

Endemol, compania care produce serialul de succes Black Mirror sau emisiunile de divertisment The Voice și MasterChef, este deținută de Disney și fondul de investiții Apollo Global Management. În luna iulie 2018, proprietarii Endemol au scos la vânzare compania pentru un preț cuprins între 2,3 și 3 miliarde euro, ceea ce a generat interesul mai multor cumpărători potențiali. Între timp, însă, numărul pretendenților la preluarea Endemol, cu sediul în Olanda, s-a redus iar grupul european RTL Group a anunțat că se retrage din cursă în luna august 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banijay
the voice