Trump atacă din nou New York Times și Washington Post

Trump atacă din nou New York Times și Washington Post
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2018

Președintele american, Donald Trump, a lansat un nou atac asupra New York Times, la câteva ore după ce a declarat că a avut „o întâlnire foarte bună” cu editorul New York Times privind faptul că a numit jurnaliștii „dușmanii poporului”, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Ziarul eșuat New York Times și Amazon Washington Post nu fac nimic altceva în afară decât să scrie știri negative despre orice realizare pozitivă. Iar acest lucru nu se va schimba niciodată”, a scris Trump pe Twitter, potrivit News.ro.

Mai devreme, Casa Albă confirmase că Trump s-a întâlnit cu editorul New York Times, A. G. Sulzberger pe 20 iulie, pentru a discuta despre afirmațiile anterioare ale lui Trump, în care el numea jurnaliștii ca fiind „dușmanii poporului”.

Apple ar putea renunța ieșirea audio de 3,5 mm și la butonul fizic în cazul următoarei versiuni de iPad Pro CITEȘTE ȘI Apple ar putea renunța ieșirea audio de 3,5 mm și la butonul fizic în cazul următoarei versiuni de iPad Pro

Sulzberger a declarat că i-a transmis lui Trump că este „îngrijorat privind retorica sa anti-presă” și că „l-a implorat să reconsidere atacurile sale asupra jurnalismului, care sunt periculoase și dăunătoare țării noastre”.

În mai multe postări pe Twitter, Trump a afirmat: "Relatările privind deliberările guvernului nostru … pun în pericol viața multora, nu doar a jurnaliștilor”.

El a adăugat: “Libertatea presei vine și cu responsabilitatea de a prezenta știrile cu acuratețe”.

Trump a precizat: “90% din știrile scrise despre administrația mea sunt negative. (...) nu voi permite ca țara noastră minunată să fie vândută de persoanele anti-Trump din industria muribundă a ziarelor”.

Sâmbătă noapte, editorul executiv al Washington Post, Marty Baron, a ținut un discurs în Annapolis, Maryland, unde a vorbit în fața familiilor celor cinci persoane decedate într-un atac armat la sediul Capital Gazette.

El a declarat că jurnaliștii uciși sunt “prietenii poporului”, făcând referire la declarațiile lui Trump.

Baron nu l-a menționat pe Trump, însă a adăugat: “Nicinul dintre ei nu merita să fie văzut ca un dușman din cauza profesiei pe care și-a ales-o. Niciunul dintre ei nu merita să fie văzut ca un dușman de omul care i-a ucis și niciunul dintre ei nu merita să fie numit dușman de nimeni. La fel cum nimeni din domeniul nostru nu merită acest lucru”.

În această săptămână, Trump a declarat în timpul unui discurs în fața veteranilor de război din Kansas City: “Nu ar trebui să credeți prostiile pe care le vedeți de la acești oameni, știrile false. Amintiți-vă: ce vedeți și ce citiți nu este ceea ce se întâmplă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
washington post
new york times