Miliardarii lumii au mai mulți bani decât 60% din populația mondială

Miliardarii lumii au mai mulți bani decât 60% din populația mondială
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2020

Cei 2.153 de miliardari de pe glob au în prezent mai mulți bani decât 60% din populația mondială, a denunțat luni ONG-ul Oxfam, acuzând o concentrare a averilor în special în detrimentul femeilor, aflate "în prima linie" a inegalităților, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
CITEȘTE ȘI EcoFerma României. Transformarea agriculturii înseamnă o viață mai sănătoasă. Lansare ecoferma.ro , portalul cu sfaturi și informații pentru lanțul de producție și de consum ecologic

Potrivit datelor ONG-ului, a cărui metodologie se bazează pe datele publicate de revista Forbes și de banca Dredit Suisse dar care este contestată de unii economiști, 2.153 de persoane dispun în prezent de mai mulți bani decât cei 4,6 miliarde de oameni cei mai săraci din lume, scrie Agerpres.

În plus, averea a 1% dintre cei mai bogați din lume "este mai mult decât dublă față de bogăția cumulată" de cei 6,9 miliarde de oameni mai puțin bogați, respectiv 92% din populația globului, o concentrare care "depășește înțelegerea", detaliază raportul.

În Franța, șapte miliardari au mai mulți bani decât 30% din francezii cei mai săraci, iar 10% dintre cei mai bogați francezi concentrează jumătate din bogăția țării, relevă raportul Oxfam.

viewscnt
Afla mai multe despre
bani
miliardari