Ministerul Economiei, prin Societatea Carfil SA, semnează un acord strategic de cooperare industrială cu Periscope Aviation, la expoziția Black Sea Defense and Aerospace

Ministerul Economiei, prin Societatea Carfil SA, semnează un acord strategic de cooperare industrială cu Periscope Aviation, la expoziția Black Sea Defense and Aerospace
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin intermediul Societății Carfil SA, subsidiară a companiei naționale Romarm SA, semnează un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare și civile – Periscope Aviation, la Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024. Ceremonia de semnare va avea loc în prezența ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului Ștefan-Radu Oprea și a lui Kathleen Kavalec ambasadorul Statelor Unite în Romania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construirii de UAV-uri militare și civile, scrie News.ro.

FOTO Inginerii români ai Continental contribuie, ca parte a unor echipe internaționale, la dezvoltarea unui sistem avansat care va fi instalat în mașini CITEȘTE ȘI FOTO Inginerii români ai Continental contribuie, ca parte a unor echipe internaționale, la dezvoltarea unui sistem avansat care va fi instalat în mașini

Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării, mai arată sursa citată.

Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producția de armament și muniție pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiție a companiei americane, renumită pentru inovația sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanță.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare este programată, la ora 11:00, la standul CN Romarm SA din Pavilionul A, A 827,  în prezența ministrului Economiei Ștefan-Radu Oprea și a ambasadorulu SUA la Bucureăti Kathleen Kavalec, conform Ministerului Economiei.

Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024 este cel mai important eveniment regional dedicat apărării și securității și se va desfășura, între 22 și 24 mai, la București, pe platforma Romaero Băneasa. Expoziția a ajuns la cea de-a IX-a ediție, va avea loc pe o suprafață de 50.000 metri pătrați și va reuni anul acesta peste 400 dintre cei mai mari producători globali de tehnică militară, din mai mult de 30 de state membre sau partenere NATO, care își vor prezenta cele mai noi produse și servicii din portofoliu. Vor ajunge în Capitală și peste de 300 de delegați străini de nivel înalt, reprezentanți ai 55 de state, de pe toate continentele.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
carfil
periscope aviation