Tranzacție discretă - Românii de la Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, au cumpărat un editor din Los Angeles, fondat de un veteran al industriei, care lucrează cu Justin Bieber, Celine Dion, Kylie Minogue

Tranzacție discretă - Românii de la Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, au cumpărat un editor din Los Angeles, fondat de un veteran al industriei, care lucrează cu Justin Bieber, Celine Dion, Kylie Minogue

Foto colaj Global Records

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 mai 2024

Casa de discuri românească Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, un business anual de  peste 100 milioane lei, fondată de constănțeanul Ștefan Lucian Gîtiță în 2008, a cumpărat integral editorul de muzică independent american Honua Music, lansat în 2011, în Los Angeles, de Ron Moss, un veteran al industriei, și de compozitorul Andreas Schuller, nominalizat de mai multe ori pentru premiile Grammy.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Global Records, cu sediul în București, a investit anterior în compania americană prin preluarea unei participații de 10%, dar acum a achiziționat integral compania, cu care colabora de mult timp, relevă datele analizate de Profit.ro.

Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi CITEȘTE ȘI Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi

Ca urmare a tranzacției, Global Records anticipează pentru acest an venituri de 54 de milioane de dolari și, conform MBW, țintește o extindere semnificativă în SUA pe parcursul a 5-10 ani.

Anul trecut, Global a înregistrat venituri în echivalent a peste 33 de milioane de dolari.

Deocamdată, ultimele date raportate în România sunt pentru 2022, cu afaceri de 105,9 milioane lei (plus 58% față de anul precedent) și un profit net mai mare cu 84%, de 13,4 milioane lei, cu circa 60 de angajați.

CONFIRMARE Tranzacție surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de interioare auto din piele, cu o istorie de 150 de ani, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de interioare auto din piele, cu o istorie de 150 de ani, intră în România

Prima vedetă lansată de Global Records a fost INNA, care a intrat în Top 10 al albumelor din Marea Britanie și SUA, devenind cel mai de succes artist din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa din ultimii zece ani.

La acest moment, casa de discuri are un portofoliu format din peste 30 de artiști și 45 de compozitori, un catalog de circa 5.500 de cântece și înregistrări combinate, 13 studiouri de înregistrare, o companie de producție video, o agenție de evenimente și firma Global Talent United, prezentată drept cea mai mare agenție de marketing online din Europa Centrală și de Est, cu peste 150 de vedete online.

Are și divizii în Polonia, Rusia, Turcia și, de puțin timp, Germania.

Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. \ CITEȘTE ȘI Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. "Practic, vom închide Broadway pentru o zi."

Pe lângă lista sa de artiști, Global Records găzduiește producători și compozitori care au lucrat la piese pentru superstaruri internaționale precum Selena Gomez, Alicia Keys, Nicki Minaj, Nick Jonas și Akon, colaborând cu Warner Music Group. Pe plan local găzduiește artiști precum Alina Eremia, Antonia, Carla's Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, 5GANG.

La rândul său, editorul american cumpărat acum de români a lucrat cu artiști precum Justin Bieber, Celine Dion, Dua Lipa, Jason Derulo, Pitbull, Jessie J și Zedd. Astăzi lucrează, printre alții, cu Katy Perry, Kylie Minogue, Demi Lovato.

O nouă companie ucraineană investește în România. Cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est, fondat acum 129 de ani CITEȘTE ȘI O nouă companie ucraineană investește în România. Cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est, fondat acum 129 de ani

Înainte de a fonda Honua Music, Ron Moss a fost 18 ani vicepreședinte executiv al Rondor Music, lucrând la cataloagele muzicale ale lui Isaac Hayes, Al Green, Steve Cropper și Brian Wilson. Rondor Music a fost achiziționat de Universal în 2011.

Tatăl lui Moss a fondat A&M Records în 1962.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa de discuri
sua
global records