Ministerul Justiției modernizează propria infrastructură IT și a instanțelor cu 5,2 mil. lei

Ministerul Justiției modernizează propria infrastructură IT și a instanțelor cu 5,2 mil. lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 mai 2016

Net Brinel Cluj-Napoca, firmă aparținând omului de afaceri Marcel Borodi, și asocierea formată din Synotech Global Services Romania și Trend Import Export vor furniza echipamente hardware pentru înlocuirea actualei infrastructuri IT a Ministerului Justiției și a instanțelor de judecată, uzată moral și tehnic și care nu mai permite utilizarea aplicațiilor software la capacitatea maximă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea cumulată a contractelor se ridică la 5,2 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 7,1 milioane de lei, fără TVA.

“Echipamentele de tip server precum IBM X255, HP ML370 G3, Fujitsu TX300 S3 care alcătuiesc în proporție de peste 90% infrastructura IT din sistemul judiciar, având vechimi cuprinse între 7 și 10 ani sunt depășite tehnic, fizic și moral, acestea fiind scoase din producție de către producători cu mulți ani în urmă”, se arată în anunțul de participare al licitației, inițiată în septembrie 2015.

În prezent, se spune în anunț, producătorii nu mai asigură piesele de schimb necesare înlocuirii componentelor defecte, singura soluție de remediere a incidentelor apărute fiind achiziționarea pieselor recondiționate, a căror perioadă garantată de funcționare nu depășește 6 luni.

AEP atribuie Net Brinel fără licitație, din motive de urgență extremă, un contract de 6,6 mil. lei pentru sistemul IT al alegerilor locale din acest an CITEȘTE ȘI AEP atribuie Net Brinel fără licitație, din motive de urgență extremă, un contract de 6,6 mil. lei pentru sistemul IT al alegerilor locale din acest an

“În vederea remedierii problemelor de natură tehnică apărute la nivelul rețelei Ministerului Justiției, precum și în vederea extinderii rețelei interne este necesară achiziționarea de echipamente IT și a unei aplicații de dispecerizare a problemelor de natură tehnică într-un mod centralizat”, se menționează în anunț.

Potrivit documentației, Net Brinel Cluj-Napoca și asocierea Synotech Global Services Romania și Trend Import Export vor furniza, până în aprilie 2017, echipamente de stocare a datelor de tip SAN, routere, switch-uri și servere, precum și servicii de instalare.

La licitație au mai depus oferte Bull Romania, East European Business Architects și Smart Control.

Contractele sunt finanțate prin fonduri de la bugetul de stat.

Compania Net Brinel a mai fost și în trecut furnizor al Ministerului Justiției. În 2-11 i-a fost atribuit un contract pentru achiziționarea de echipamente necesare îmbunătățirii portalului instanțelor de judecată, în valoare de 3,4 milioane de lei (800.000 de euro).

Ministerul Justiției este organul de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, care contribuie la buna funcționare a sistemului judiciar și la asigurarea condițiilor înfăptuirii justiției ca serviciu public, apărarea ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenești.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul justitiei
instante
modernizare
infrastructura it
licitatie