Ministrul Turismului vorbește de un concept turistic de 365 de zile pe an la nivelul întregii țări. "Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă."

Ministrul Turismului vorbește de un concept turistic de 365 de zile pe an la nivelul întregii țări. "Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă."
scris 13 mai 2019

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, luni, la Deda, că dorește promovarea unui tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii țări și că se bucură că este abordat de tot mai mulți primari, care doresc ca localitățile lor să devină stațiuni turistice și astfel să aibă acces la finanțări.

"Tot timpul am în minte un proverb românesc că 'Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă'. Trebuie să beneficiem de acest frumuseți ale naturii pe care ni le-a lăsat Dumnezeu și trebuie să știm să facem proiecte astfel încât să atragem cât mai mulți turiști în zonă. Turiștii, în definitiv, înseamnă bani și dezvoltare locală (...) Vin de la Borsec, mi-a plăcut foarte mult conceptul de a dezvolta turismul 365 de zile pe an. Atunci când ajunge un turist în zonă are cum să își petreacă timpul și, cu siguranță, dacă ai cum să îți petreci timpul în mod plăcut, stai mai multe zile și cheltuiești mai mulți bani. Există acolo o pârtie de schi de iarnă, există un SPA Wellness, care este realizat tot împreună cu Ministerul Turismului, chiar anul trecut am dat o ultimă tranșă, iar acum urmează să se dezvolte o pârtie de sanie de vară. Deci este un turism raportat la mod integrat. Același lucru îmi doresc să îl fac și aici, în această localitate (în Deda, n.r.), și în toată România. Noi avem în minte de a promova un tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii țări. Avem posibilități, avem oportunități, trebuie să știm să beneficiem din plin de acest lucru. Chiar clipul de promovare al României se intitulează 'Explorează România 365 de zile pe an'. Putem să facem chiar în această localitate, mă bucur că tot mai mulți primari mă invită în localitățile lor și toți doresc să devină localități turistice, pentru că realizează că dezvoltarea turismului înseamnă bani și dezvoltarea comunității", a declarat Bogdan Trif, citat de Agerpres.

Ministrul Turismului a arătat că își dorește ca sectorul turistic să recupereze timpul pierdut și să devină unul dintre principalele motoare de dezvoltare a României, așa cum a devenit agricultura.

viewscnt
Afla mai multe despre
trif
turism