NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, plătește 122 milioane euro pentru un mall dintr-un oraș cu doar 80.000 locuitori, dar unde Jaguar Land Rover deschide o fabrică

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, plătește 122 milioane euro pentru un mall dintr-un oraș cu doar 80.000 locuitori, dar unde Jaguar Land Rover deschide o fabrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2018

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, a preluat centrul comercial Galeria Mlyny din orașul Nitra (Slovacia), pentru 121,8 milioane de euro. Orașul Nitra are circa 80.000 de locuitori, iar în acest an JaguarLand Rover urmează să deschidă în zonă o fabrică se asamblare de mașini, unde vor fi create 2.800 de locuri de muncă până în 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Galeria Mlyny are o suprafață de 33.200 de metri pătrați și a fost deschisă în anul 2009. În 2015, centrul comercial a fost extins cu un cinematograf cu 5 săli. Mall-ul este închiriat în proporție de 98% de chiriași precum Billa,  Bershka, C&A, CCC, Deichmann, Gant, Geox, Guess, H&M, Humanic, Intersport, Lindex New Yorker, Orsay, Takko, Tommy Hilfiger și US Polo Assn. Centrul generează anual venituri operaționale de 8,4 milioane de euro.

Proprietatea este localizată în centrul orașului și este principala destinație de cumpărături din Nitra, oraș în vestul Slovaciei. 

Cea mai recentă achiziție realizată de NEPI Rockcastle în România a fost preluarea la începutul anului a proiectului Festival Shopping Center din Sibiu pentru 21 milioane de euro.

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor în sectorul imobiliar din România după numărul de centre comerciale și sedii de birouri și cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est, este prezent în România din 2008. Portofoliul companiei pe piața locală include Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

La sfărșitul anului trecut, NEPI Rockcastle a preluat mall-ul Paradise Center din Sofia pentru 253 milioane euro, iar anterior a cumpărat al doilea cel mai mare mall ca mărime din Budapesta, pentru 275 milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
slovacia
mall