Ofertă pe piață: Adrian Sârbu, cu firme în insolvență, scoate la vânzare fostul sediu PRO TV și acțiunile la Teleferic. Cu cât vinde turnul din Pache Protopopescu

Ofertă pe piață: Adrian Sârbu, cu firme în insolvență, scoate la vânzare fostul sediu PRO TV și acțiunile la Teleferic. Cu cât vinde turnul din Pache Protopopescu
scris 8 oct 2018

Fostul sediu al PRO TV din București, din Bulevardul Pache Protopopescu, deținut de firma Alerria Management Company, controlată de Adrian Sârbu și intrată în insolvență la începutul anului 2015, a fost scos la vânzare prin licitație cu un preț de pornire în echivalent de aproape 2 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Licitația va fi una publică, cu strigare.

Evenimentele Deloitte: Pentru afaceri conectate cu noutățile fiscale CITEȘTE ȘI Evenimentele Deloitte: Pentru afaceri conectate cu noutățile fiscale

Clădirea are 11 etaje și dispune de un teren în suprafață de 1.348 metri pătrați.

ULTIMA ORĂ Gigantul Apple și-a înființat în România o firmă. Administrator este directorul de Corporate Law - International al companiei americane CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul Apple și-a înființat în România o firmă. Administrator este directorul de Corporate Law - International al companiei americane

Din clădire, Alerria deține suprafațe totale de 2.705 metri pătrați, aferente întregii clădiri cu excepția etajului 2, care nu se află în patrimoniul societății.

PRO TV a părăsit clădirea în 2014, după ce Aleksander Cesnavicius a fost instalat în postul de director general, echipamentele televiziunii fiind mutate în hale amenajate în spatele clădirii.

Simultan, Alerria și-a ofertat acum la vânzare și pachetul de 10% deținut la Teleferic Prahova, companie aflată de asemenea în insolvență, din 2016.

CONFIRMARE Tranzacție: Polonezii de la R22 cumpără Găzduire Web, controlată de fondul de investiții gestionat local de Andrei Siminel, și încă 2 firme cu peste 5 milioane euro și țintesc o cotă de 30% pe piața de hosting din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: Polonezii de la R22 cumpără Găzduire Web, controlată de fondul de investiții gestionat local de Andrei Siminel, și încă 2 firme cu peste 5 milioane euro și țintesc o cotă de 30% pe piața de hosting din România

Teleferic Prahova este controlată de Alerria (10%) și o firmă înregistrată în Cipru, Asperalto Limited, fosta SABA Investments, în spațiul public fiind avansată în 2016 informația că Sârbu ar controla compania.

Compania gestionează transportul de persoane cu ajutorul mijloacelor de transport pe cablu (telecabine, telescaune, teleschiuri) din stațiunile montane, având anul trecut afaceri de 14,9 milioane lei și o pierdere de 5,2 milioane lei, dar cu un provizion de 22 milioane lei.

Datoriile totale au depășit anul trecut 25,5 milioane lei, din care, conform termene.ro, datorii către stat de 14,6 milioane lei la 31 martie acest an.

Prețul de pornire al licitației pentru pachetul de acțiuni scos la vânzare este de 434.000 lei (fără TVA).

Un document aflat în posesia Profit.ro relevă că un cumpărător interesat este chiar compania Teleferic Prahova, care vrea să cumpere participația de 10% cu 430.000 lei.

"Alerria Management Company este în procedură de reorganizare și intenționează atragerea de resurse pentru plata obligațiilor prevăzute în plan din valorificarea pachetului de 10% din acțiunile deținute la Teleferic Prahova.Teleferic Prahova a solicitat, prin administratorul special, acordul în vederea achiziționării acestor acțiuni, precizând că, prin această achiziție, se reglează profitul net pe acțiune, se securizează activele debitoarei, care, potrivit raportului de evaluare, valorează 9.200.000 euro. Mai mult decat atât, s-ar transmite un semnal pozitiv pe piață din partea Teleferic Prahova", se arată în document.

viewscnt
Afla mai multe despre
protv
vanzare
sediu
sarbu
pache