Orașul Bruxelles ar fi avut venituri de 123 de milioane de euro în urma Euro 2020. UEFA a decis înlocuirea capitalei Belgiei cu Londra

Orașul Bruxelles ar fi avut venituri de 123 de milioane de euro în urma Euro 2020. UEFA a decis înlocuirea capitalei Belgiei cu Londra
scris 14 dec 2017

Economia orașului Bruxelles ar fi beneficiat de venituri cuprinse între 100 de milioane și 123 de milioane de euro dacă ar fi găzduit meciuri din cadrul Campionatului European de fotal din 2020, potrivit unui studiu efectuat de un student al Solvay Brussels School, citat de presa belgiană.

La nivelul întregii țări, veniturile ar fi fost cuprinse între 130 și 160 de milioane de euro. Cele patru partide care ar fi urmat să se desfășoare la Bruxelles ar fi permis crearea a aproape o mie de locuri de muncă. Sumele acestea au fost calculate pe baza a patru scenarii, cele mai optimist fiind cel în care capitala Belgiei ar fi găzduit meciul de deschidere al Euro 2020, scrie News.ro.

Grupul danez JYSK, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din Europa, a pus pe piața din România aproape 20 de posturi vacante CITEȘTE ȘI Grupul danez JYSK, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din Europa, a pus pe piața din România aproape 20 de posturi vacante

La 7 decembrie, UEFA a decis înlocuirea orașul Bruxelles dintre gazdele Campionatului European din 2020, din cauza faptului că lucrările de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au început. Meciurile care ar fi trebuit găzduite de Bruxelles se vor desfășura pe Stadionul Wembley din Londra, pe lângă cele două semifinale și finala deja prevăzute.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediție a competiției și, inițial, trebuia să se desfășoare în 13 orașe europene, între care și Bucureștiul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bruxelles
euro 2020