Papalekas a încasat 2,5 milioane euro ca director general al Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România

Papalekas a încasat 2,5 milioane euro ca director general al Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, fondatorul companiei Globalworth Real Investments, cel mai mare proprietar de birouri din România, a încasat anul trecut o remunerație totală de aproape 2,5 milioane de euro, în calitate de director general al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din această sumă, 1,6 milioane euro au reprezentat dividende.

Remunerația primită de Ioannis Papalekas în 2017 este cu circa 9% mai mare decât câștigul pe care l-a avut în anul anterior.

Dimitris Raptis, deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer, al doilea om în companie, a avut un câștig de 875.000 de euro, din care 150.000 de euro a fost salariul, iar restul dividende. Suma este similară cu cea încasată în 2016.

Cei 13 membri ai conducerii fondului de investiții au avut câștiguri de 3,84 milioane de euro, din care dividendele au reprezentat 2,3 milioane de euro. Față de 2016, când directoratul Globalworth număra 8 membri, remunerația totală încasată de conducerea companiei este cu 300.000 de euro mai mare.

VIDEO&FOTO Cel mai înalt hotel din lume, inaugurat în Dubai CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cel mai înalt hotel din lume, inaugurat în Dubai

Globalworth este activ în România și Polonia, unde deține un portofoliu evaluat la finele anului trecut la peste 1,8 miliarde de euro.

În România, compania are în portofoliu proiecte de birouri și două parcuri industriale, evaluate la 1,135 miliarde de euro, comparativ cu 931 de milioane de euro în 2016.

Fondul de investiții a avut în 2017 o EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) de 31,5 milioane de euro, în scădere cu 28% față de anul anterior când a raportat câștiguri de 36,3 milioane de euro. Scăderea EBIDTA este explicată de companie prin achizițiile realizate anul trecut.

FOTO Samsung și-a prezentat noile serii de televizoare pe care le va comercializa anul acesta CITEȘTE ȘI FOTO Samsung și-a prezentat noile serii de televizoare pe care le va comercializa anul acesta

Compania a investit anul trecut 92,6 milioane de euro în achiziții în România, printre cele mai importante preluări fiind clădirea C a complexului Green Court dezvoltat de Skanska, depozitul Dacia de la Oarja, precum și joint-venture-ul creat cu Elgan Group pentru dezvoltarea sediului Renault în București.

Globalworth a înregistrat în 2017 venituri totale de 77,9 milioane de euro, cu 14% peste valoarea înregistrată în 2016. Compania este printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală, unde deține 17 proiecte, dintre care Globalworth Tower, Globalworth Campus,Tower Center International, City Offices, BOB, BOC, Green Court sau Unicredit HQ.

Cel mai scump activ al companiei din București este Globalworth Tower, de 55.000 metri pătrați (suprafață închiriabilă), din apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu, care era evaluat la finele anului la 173 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
globalworth
castiguri