Globalworth va ridica două clădiri de birouri în noul Central Business District din București, unde a cumpărat două terenuri cu aproximativ 16 milioane euro

Globalworth va ridica două clădiri de birouri în noul Central Business District din București, unde a cumpărat două terenuri cu aproximativ 16 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2018

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas și liderul industriei de clădiri de birouri din România, a finalizat preluarea celor două terenuri în zona de nord a Bucureștiului, achiziție semnată la finalul anului trecut, pe care va construi două noi clădiri de birouri. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ambele terenuri se află în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu din noul Central Business District: prima este situată între clădirile Globalworth Plaza și Green Court B, iar cea de-a doua este adiacentă complexului de birouri Green Court, deținut de asemenea de companie. În total, acestea vor permite dezvoltarea a aproximativ 40.000 metri pătrați de spații comerciale, preponderent birouri.

Valoarea totală a ambelor terenuri este de aproximativ 16 milioane de euro.

VIDEO Samsung a prezentat Galaxy S9 și S9 Plus CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung a prezentat Galaxy S9 și S9 Plus

Primul teren va găzdui clădirea de birouri Globalworth Square, termenul de finalizare fiind al doilea semestru din 2019. 

Cea de-a doua clădire va fi situată în cadrul complexului Green Court și va fi finalizată în cursul anului 2020.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est, axată cu precădere pe piața din România, unde este liderul pieței de clădiri de birouri, și Polonia, unde compania s-a extins recent.

Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Portofoliul companiei în cele 2 țări, evaluat la peste 1.5 miliarde de euro la 31 decembrie 2017, dintre care 90% este în active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 130 de profesioniști.

În decembrie 2017, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a intrat în acționariatul dezvoltatorului imobiliar Globalworth Real Estate Investments Limited, prin preluarea unei participații de 4,4%, în cadrul unei oferte publice pentru susținerea dezvoltării portofoliului companiei și a operațiunilor din România și Polonia, prin care compania a atras 340 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
cladiri de birouri
zona de nord