Patrick Drahi, proprietarul grupului Altice, este aproape de achiziționarea casei de licitații de artă Sotheby’s

Patrick Drahi, proprietarul grupului Altice, este aproape de achiziționarea casei de licitații de artă Sotheby’s
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2019

Patrick Drahi, proprietarul grupului de telecomunicații Altice, este pe cale să cumpere casa de licitații pentru obiecte de artă Sotheby’s, pentru 3,7 miliarde de dolari, relatează site-ul Variety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma achiziției, Sotheby’s va deveni un concern privat, la 31 de ani de la listarea companiei la bursa din New York, scrie News.ro.

Drahi a declarat că achizița nu are nicio legătură de capital cu Altice Europe sau Altice USA și că va fi finanțată prin banca franceză BNP Paribas, precum și prin titluri provenite din deținerile sale personale.

Surpriză: Fostul CEO al UPC România Robert Redeleanu, viitor coordonator UPC în estul Europei, intră pe piața cafenelelor CITEȘTE ȘI Surpriză: Fostul CEO al UPC România Robert Redeleanu, viitor coordonator UPC în estul Europei, intră pe piața cafenelelor

”Toată viața am fost pasionat de acest domeniu și cred că oportunitățile și potențialul de creștere ale Sotheby’s sunt semnificative”, a spus Drahi, care a descris casa de licitații ca fiind ”o companie fascinantă, multi-seculară”, care ”a unit oameni din toată lumea prin intermediul culturii și artei”.

Drahi a spus că nu anticipează vreo schimbare în strategia sau managementul companiei.

Directorul general al Sotheby’s,Tad Smith, a spus că Drahi ”are o viziune pe termen lung și împărtășește viziunea brandului nostru pentru servicii extraordinare oferite clienților și folosirea inovațiilor pentru creșterea valorii companiei pentru clienți și angajați”.

Smith a mai arătat că achiziția va oferi Sotheby’s oportunitatea de a accelera programul de inițiative de creștere aplicat cu succes în ultimii ani, într-un mediu privat mai flexibil.

Drahi, a cărui participație la Altice USA a crescut în ultimele 12 luni de la circa 34% la 38%, intenționează să ”monetizeze o mică parte din Altice USA, în valoare de până la 400 de milioane de dolari, până la sfârșitul acestui an.

El a adăugat că nu intenționează să vândă acțiuni la Altice Europe și că va continua să fie dedicat în totalitate afacerilor de telecomunicații și de media ale Altice, în special ale Altice Europe și Altice USA.

Preluarea Sotheby’s are loc prin intermediul companiei BidFair USA, controlată de Drahi.

Drahi este deja prezent pe piața americană prin intermediul achizițiilor de către Altice a operatorilor prin cablu Suddenlink, în 2015, Cablevision în 2016 și, recent, a firmei de media digitală Cheddar.

viewscnt
Afla mai multe despre
patrick drahi
altice
sotheby’s