PayPal se extinde în Europa prin preluarea companiei suedeze iZettle, pentru 2,2 miliarde dolari

PayPal se extinde în Europa prin preluarea companiei suedeze iZettle, pentru 2,2 miliarde dolari
scris 18 mai 2018

PayPal Holdings a încheiat un acord de preluare a companiei suedeze de tehnologie specializată în sectorul financiar IZettle, pentru 2,2 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacție din storia companiei de plăți online, pentru a se extinde în Europa, precum și în comerțul offline, transmite MarketWatch.

IZettle și a început activitatea cu servicii prin care micii comercianți din Europa pot accepta plăți cu carduri de credit prin intermediul smartphone-urilor. Compania oferă în prezent și sisteme de puncte de vânzări, produse de facturare și împrumuturi destinate companiilor, scrie News.ro.

“IZettle și PayPal au o compatibilitate strategică, deoarece au oferte de produse și prezențe geografice complementare”, a declarat directorul general al PayPal, Dan Schulman, într-un comunicat.

O nouă tranzacție pe piața medicală: Regina Maria a preluat o clinică de kinetoterapie și fizioterapie CITEȘTE ȘI O nouă tranzacție pe piața medicală: Regina Maria a preluat o clinică de kinetoterapie și fizioterapie

Tranzația de 2,2 miliarde de dolari este cea mai mare efectuată vreodată de PayPal și este așteptată să fie finalizată în trimestru trei al acestui an.

După finalizarea achiziției, PayPal va concura cu compania de plăți Square în mai multe domenii. Square oferă firmelor mici servicii de procesare a plăților și alte tipuri de servicii, iar compania a început recent o strategie de extindere a afacerilor pe piețele internaționale, între care se află și Marea Britanie.

Reprezentanții PayPal au vorbit în ultimele trimestru despre deschiderea către o achiziție mare, dacă vor găsi o companie care să le îndeplinească criteriile, compania având la dispoziție fonduri suplimentare după vânzarea diviziei de împrumuturi de consum către Synchrony Financial, la sfârșitul anului trecut.

Acțiunile PayPal au crescut cu 61% în ultimele 12 luni, în timp ce indicele S&P 500 a avansat cu 15% în aceeași perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
paypal
izettle