România, printre statele din UE cu cel mai scăzut procentaj din PIB alocat pentru apărare, în 2016

România, printre statele din UE cu cel mai scăzut procentaj din PIB alocat pentru apărare, în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2018

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au alocat în 2016 din cheltuielile publice aproximativ 200 de miliarde de euro pentru sectorul de apărare, echivalentul a 1,3% din PIB, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2016, cel mai scăzut procent din PIB alocat pentru apărare s-a înregistrat în Irlanda (0,3%), Luxemburg (0,4%), Malta și Austria (ambele cu 0,6%), Cehia și Ungaria (ambele cu 0,7%), România și Slovenia (ambele cu 0,9%), iar cel mai ridicat în Estonia (2,4%), Grecia (2,1%), Marea Britanie (2%) și Franța (1,8%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Aterizare de urgență pe Aeroportul Sibiu. O aeronavă spre Dortmund s-a întors la scurt timp de la decolare, după ce a lovit o pasăre CITEȘTE ȘI Aterizare de urgență pe Aeroportul Sibiu. O aeronavă spre Dortmund s-a întors la scurt timp de la decolare, după ce a lovit o pasăre
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În termeni absoluți, Marea Britanie a cheltuit cel mai mult pe apărare (47 miliarde de euro în 2016), echivalentul a 24% din totalul alocat la nivelul UE pentru apărare.

viewscnt
Afla mai multe despre
aparare
pib