Un apropiat al cancelarului Merkel acuză SUA că vrea să blocheze proiectul gazoductului Nord Stream 2 pentru a susține exporturile proprii

Un apropiat al cancelarului Merkel acuză SUA că vrea să blocheze proiectul gazoductului Nord Stream 2 pentru a susține exporturile proprii
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2018

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, un colaborator apropiat al cancelarului Angela Merkel, a transmis un avertisment ferm Statelor Unite în privința politicii ”America First”, acuzând Washingtonul că vrea să blocheze construcția gazoductului Nord Stream 2 pentru a susține exporturile proprii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Altmaier a apărat proiectul Nord Stream 2, care este respins de majoritatea statelor est-europene și de Statele Unite, care susțin că prin ocolirea Ucrainei gazoductul va mări controlul Rusiei asupra țărilor care depind de vânzările rusești de energie, scrie News.ro.

Înaintea unui summit de vineri dintre cancelarul Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin, Altmaier a spus că Uniunea Europeană ar trebui să garanteze că Ucraina va continua să beneficieze de comisioane de tranzit pentru gaze și după ce conducta Nord Stream 2 va fi construită pe sub Marea Baltică.

Ministrul german a acuzat Washingtonul că vrea să blocheze construcția conductei de către grupul rus Gazprom și un consorțiu de companii europene pentru a susține exporturile americane de gaze de șist.

Cu prețul petrolului la maximul ultimilor 3 ani și jumătate, companiile de servicii petroliere își revin și în România. Se vede și la BVB! CITEȘTE ȘI Cu prețul petrolului la maximul ultimilor 3 ani și jumătate, companiile de servicii petroliere își revin și în România. Se vede și la BVB!

”Sunt în căutare de piețe, putem înțelege asta și le pot găsi cu ușurință aici. Dar gazele de șist sunt mai scumpe decât gazele livrate prin conducte, așa că doar blocarea Nord Stream 2 nu va garanta exporturile”, a spus Altmaier.

Acesta a adăugat că Europa va răspunde cu fermitate la încercările Statelor Unite de a-și plasa interesele proprii înaintea celor ale partenerilor.

”Statele Unite sunt prietenii și partenerii noștri și vrem să apărăm valorile noastre comune. Dar dacă este America First și își pun interesele proprii înaintea altora, atunci trebuie să se aștepte că Europa își va defini propriile interese și va lupta pentru ele”, a avertizat Altmaier.

viewscnt
Afla mai multe despre
peter altmaier
sua
nord stream 2