Pet Star, care deține cea mai mare fabrică de PET-uri din țară, și-a menținut vânzările la 23 milioane euro în 2016

Pet Star, care deține cea mai mare fabrică de PET-uri din țară, și-a menținut vânzările la 23 milioane euro în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2017

Pet Star Holding, compania românească care deține la Slobozia cea mai mare fabrică de PET-uri din Balcani, a înregistrat în 2016 vânzări de 23 milioane de euro, similare cu nivelul din 2015, chiar dacă volumele au urcat cu 6,5%, potrivit unui comunicat transmis joi de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat că anul trecut a înregistrat un profit EBITDA de 3,65 milioane de euro, scrie News.ro.

Pet Star produce preforme PET pentru ape minerale, sucuri, bere și ulei. 

Reprezentanții producătorului susțin că rezultatele bune obținute se datorează creșterii eficienței producției, odată cu intrarea în funcțiune, la capacitate crescută, a noii fabrici de la Slobozia și creșterii portofoliului de clienți.

„Am finalizat mutarea producției într-o nouă fabrică, ceea ce ne-a permis susținerea acestei creșteri și ne oferă oportunități pentru diversificare de produse și volume sporite, în 2017”, a declarat președintele executiv al Pet Star Holding, Mirela Drăgoi.

INFOGRAFIC Românilor le place shopping-ul, fiind preferate magazinele unde găsesc totul sub un singur acoperiș CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Românilor le place shopping-ul, fiind preferate magazinele unde găsesc totul sub un singur acoperiș

Noua unitate de producție Pet Star deține în prezent 8 linii de fabricare a preformelor PET. Investiția în fabrică s-a ridicat la 9 milioane de euro, la care se adaugă investițiile în echipamentele moderne de producție estimate la 21 milioane de euro.

Capacitatea de producție a fabricii este de 1,2 miliarde de unități anual, cu 18% mai mare decât în vechea unitate de producție.

”În 2016 am avut contracte regionale cu toți marii jucători din industria berii și am semnat noi colaborări de export cu parteneri din Ungaria, Bulgaria și Moldova. Astfel am atins un nou nivel al volumelor de preforme livrate, peste pragul de 800 de milioane de unități”, spune Mirela Drăgoi. 

Compania a exportat anul trecut 17% din totalul volumelor de vânzări în țări din regiune - Grecia, Bulgaria, Ungaria, Malta, Moldova, dar și în Statele Unite ale Americii. Cel mai mare volum, 10% din producție, este exportat în Ungaria, către companii din industriile uleiului și băuturilor răcoritoare. În ceea ce privește producția distribuită intern, care acoperă 83% din volumul de vânzări, categoria de produse cu cea mai mare pondere este reprezentată de preformele pentru ape minerale și bere.

În total, Pet Star livrează preforme pentru 106 clienți din România, și din regiune, fiind activă în 6 piețe externe.

Pentru primul trimestru al anului 2017, compania estimează o creștere a volumelor de vânzări de 4% și o creștere a câștigului EBITDA cu 3%.

„În acest an vizăm extinderea gamei de produse, pentru care am prevăzut un capital de investiții de aproximativ 500.000 de euro. Industria producătoare de ambalaje PET are un mare potențial de inovare, prin reducerea impactului asupra mediului și creșterea sustenabilității produselor, cu avantaje atât pentru producători cât și pentru clienții finali”, a adăugat Drăgoi.

Compania a fost înființată în 2000 de către antreprenorii români Mirela și Ion Drăgoi.

viewscnt
Afla mai multe despre
pet star holding
pet-uri