Planul CA Immo pentru clădirea cu piste de alergat pe acoperiș din București preluată recent de la Skanska: 4 milioane euro anual, 20% din încasările actuale din România

Planul CA Immo pentru clădirea cu piste de alergat pe acoperiș din București preluată recent de la Skanska: 4 milioane euro anual, 20% din încasările actuale din România
scris 31 mai 2018

Compania austriacă CA Immo estimează că proiectul de birouri Campus 6.1 din București pe care l-a achiziționat recent de la grupul suedez Skanska îi va aduce venituri anuale de peste 4 milioane de euro, respectiv circa 20% din încasările pe care le obține în prezent în România.

CA Immo a cumpărat prima clădire din proiectul Campus dezvoltat de Skanksa lângă Politehnică, pentru aproximativ  53 milioane de euro.

Proiectul cu o suprafață de circa 22.000 metri pătrați este în prezent în construcție. Finalizarea proiectului este programată pentru al treilea trimestru din 2018, urmând să fie livrat până la finele anului. La momentul achiziției era anticipată o ocupare integrală a clădirii, astfel că în viitor aceasta va contribui cu venituri  anuale nete de peste 4 milioane de euro la încasările grupului, este calculul CA Immo.

Proiectul Campus 6 este amplasat pe fosta platformă industrială Pumac, pe un teren de 2,1 hectare cumpărat de Skanska în 2015 pentru 13 milioane de euro de la omul de afaceri Ion Rădulea, proprietarul Sema Park.

EXCLUSIV Liviu Drăgan, fondatorul Total Soft, afacere vândută, s-a asociat cu mari jucători din industria farma și alți puternici investitori și lansează un nou business: inteligența artificială CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Liviu Drăgan, fondatorul Total Soft, afacere vândută, s-a asociat cu mari jucători din industria farma și alți puternici investitori și lansează un nou business: inteligența artificială

Investiția, aflată în construcție lângă Grozăvești, va avea o suprafață totală de 81.550 metri pătrați în clădiri de birouri turn cu câte 11 etaje, în patru etape de construcție, cu livrări între 2018 și 2022. Birourile vor fi deservite de 1.000 locuri de parcare. Proiectul prevede inclusiv piste de alergat pe acoperiș.

CA Immo deține în București 4 clădiri de birouri  care generează anual circa 20 de milioane de euro din închiriere.

Din portofoliul CA Immo fac parte clădirile Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park și River Place. Activele din România reprezintă 8% din portofoliul de 3,8 miliarde de euro ale companiei, fiind a cincea țară ca importanță din acest punct de vedere.

Rata de ocupare a celor patru clădiri s-a îmbunătățit în acest an, crescând de la 94,5% față de 92,6% cu  un an înainte.

EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920

Acțiunile CA Immo sunt listate la Bursa de la Viena, iar cel mai mare acționar al companiei este Immofinanz, care deține de asemenea în România, un portofoliu imobiliar de peste 800 milioane de euro. Cele două companii au început în 2016 un proces de fuziune, însă în acest an Immofinanz a anunțat că renunță la planurile de fuziune. Recent, fondul american de private equity Starwood Capital a făcut oferte de preluare a 26%, respectiv 5% din acțiunile CA Immo și Immofinanz.

Oferta a fost respinsă de către CA Immo.

viewscnt
Afla mai multe despre
ca immo
skanska
campus 6
venituri