Fondul KKR cumpără compania americană de software BMC, în cea mai mare tranzacție a sa de după criza financiară

Fondul KKR cumpără compania americană de software BMC, în cea mai mare tranzacție a sa de după criza financiară
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2018

Fondul de investiții KKR a convenit marți achiziția companiei americane de software BMC, într-o tranzacție evaluată de surse la 8,5 miliarde de dolari, incluzând datoriile, cea mai mare preluare realizată de KKR după criza financiară din 2008, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mărimea tranzacției scoate în evidență modul în care companiile de investiții recurg la achiziții mari finanțate prin datorii pentru a folosi fondurile investitorilor, care au atins un nivel record de 1.000 de miliarde de dolari, scrie News.ro

Fondurile de investiții primesc comisioane de administrare și performanțe numai pentru capitalul care este folosit în tranzacții.

EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ericsson transferă către două firme mentenanța liderului Orange România. Una îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România

KKR s-a mai asociat cu operatorul american de spitale HCA Healthcare pentru a face o ofertă furnizorului de servicii medicale Envision Healthcare din SUA, care este evaluat, incluzând datoriile, la aproape 10 miliarde de dolari, a relatat Reuters la începutul acestei luni.

KKR a convenit să cumpere BMC de la fondurile Bain Capital și Golden Gate Capital, care aupreluat BMC în 2013, pentru 6,9 miliarde de dolari.

Reprezentanții KKR, Bain și Golden Gate au refuzat să comenteze în legătură cu prețul, care a fost dezvăluit de surse apropiate situației.

Achiziția BMC, furnizor de softuri care ajută companiile să își organizeze funcțiile de suport tehnic, vine în timp ce companiile de software se reorientează pentru a se concentra pe afaceri cu marje mai ridicate, cum ar fi cloud computing, securitate cibernetică și analiză de date, pentru a compensa încetinirea afacerilor lor tradiționale.

KKR a investit aproximativ 26 de miliarde de dolari în sectorul tehnologiei, în ultimul deceniu, iar BMC se va alătura unui portofoliu care include Mitchell, Epicor și Calabrio, firme care produc software utilizat de companii.

Achiziția este finanțată de Credit Suisse, Goldman Sachs, Jefferies, Macquarie și Mizuho Bank.

Goldman Sachs, Credit Suisse și Morgan Stanley au acordat BMC consultanță financiară în timp ce Macquarie Capital a consiliat KKR.

Achiziția ar urma să fie finalizată în trimestrul trei al acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
kkr
bmc
software