Prețul noului iPhone de top al Apple ar putea depăși 1.000 de dolari

Prețul noului iPhone de top al Apple ar putea depăși 1.000 de dolari
scris 12 sep 2018

Prețul noului iPhone de top al Apple ar putea depăși pragul de 1.000 de dolari, iar majoritatea analiștilor care urmăresc lansarea noilor modele de smartphone ale companiei americane, care va avea loc miercuri, se întrebă până unde pot urca prețurile, transmite Reuters.

Capitalizarea de piață a Apple a depășit 1.000 de miliarde de dolari, iar compania trebuie să susțină creșterea veniturilor generate de iPhone, chiar dacă cererea pentru smartphone-uri se aplatizează, scrie News.ro.

Noul model de top al Apple ar urma să aibă un ecran edge-to-edge de 6,5 inchi (16,5 cm) și se va numi iPhone X Plus sau Max. Telefonul ar putea avea un ecran OLED cu culori mai bogate, iar analiștii de pe Wall Street  țintesc un preț de 1.049 sau 1.099 de dolari, față de prețul de 999 de dolari al iPhone X.

Corespondență din Germania: Detaliile fabricii pregătite de Clariant în Craiova, indicată ca \ CITEȘTE ȘI Corespondență din Germania: Detaliile fabricii pregătite de Clariant în Craiova, indicată ca "emblematică": 100 angajați, 400 locuri muncă, 800 job-uri la construcție. De ce a ales România

Un al doilea telefon cu ecran OLED de 5,8 inchi, numit probabil iPhone Xs, ar urma să fie similar cu iPhone X, dar cu un procesor îmbunătățit.

Analiștii sunt intrigați cel mai mult de al treilea model, cu ecran de 6,1 inchi, posibil numit iPhone 9. Dispozitivul cu ecran mare ar putea include tehnologia mai ieftină LCD, dar să arată mai mult ca modelele iPhone X și iPhone 8 de anul trecut, care la rândul lor seamănă cu iPhone 6 din 2014.

Reprezentanții Apple au refuzat să comenteze.

Acest profil ar putea atrage clienții atenți la prețuri care vor dori să își schimbe telefoanele vechi de trei-patru ani, a spus Hal Eddins, economist șef la Capital Investment Counsel, companie care deține acțiuni la Apple.

Unii analiști anticipează un preț de 699 de dolari pentru iPhone 9, dar Rod Hall, analist la Goldman Sachs, anticipează un preț de 849 de dolari, o creștere semnificativă pentru un dispozitiv din gama medie.

”Având în vedere cererea peste așteptări pentru iPhone X din această vară, ne îndoim că Apple va tinde spre prețuri mai mici”, a scris Hall într-o notă adresată clienților.

Samsung Electronics are puține modele care costă la fel de mult ca telefoanele Apple, majoritatea telefoanelor din gamă find formată din modele mai ieftine.

”Apple nu a concurat niciodată cu prețurile”, a spus Josh Blechman, director pentru piețe de capital la firma Exponential ETFs, care deține acțiuni Apple.

Pe lângă modelele noi, Apple ar urma să prezinte o opțiune de coloare aurie pentru cele două telefoane noi cu ecrane OLED, o versiune nouă de căști  wireless cu încărcare wireless și o versiune nouă pentru Apple Watch, cu un ecran mai mare. De asemenea, compania ar urma să lanseze un dispozitiv de încărcare wireless capabil să încarce mai multe dispozitive în același timp.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
iphone
apple