Producătorul american de componente auto Federal-Mogul deschide o nouă fabrică la Ploiești

Producătorul american de componente auto Federal-Mogul deschide o nouă fabrică la Ploiești
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2016

Producătorul american de componente Federal-Mogul anunță deschiderea unei noi fabrici de ansambluri și componente pentru ștergătoare auto la Ploiești, care a creat 300 de locuri de muncă, aceasta fiind cea de-a doua unitate de producție a grupului din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați, noua unitate de producție va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri și componente pentru ștergătoare auto. Tot la Ploiești, compania produce și plăcuțe de frână, în uzina cumpărată de la Honeywell în anul 2014.

Numărul de angajați ai filialei locale Federal-Mogul crește astfel la 700 de persoane, dintre care 600 lucrează în zona de producție, notează news.ro.

Fiscul a decis cum va restitui taxa auto tuturor proprietarilor de mașini. Ce trebuie făcut pentru a primi banii CITEȘTE ȘI Fiscul a decis cum va restitui taxa auto tuturor proprietarilor de mașini. Ce trebuie făcut pentru a primi banii

Fabrica folosește procese de producție și ambalare, atât pentru ansambluri de lame plate pentru ștergătoarele de parbriz și lunetă, cât și pentru ansambluri de lame convenționale și brațe de ștergătoare. Procesele standardizate, tratamentele variate ale suprafețelor ștergătoarelor și finisajele, asigură cele mai înalte standarde de calitate pentru diferite modele de ștergătoare.

“Prezența noastră aici a crescut considerabil de la deschiderea fabricii de plăcuțe de frână, în 2014. De asemenea, am dezvoltat și un centru de servicii modern în București și ne aflăm în plin proces de extindere a capacității de producție la fabrica de plăcuțe de frână din Ploiești”, a declarant directorul general al Federal-Mogul Motorparts, Daniel Ninivaggi.

Inaugurarea, la Ploiești, a fabricii de ștergătoare de parbriz, reprezintă pasul următor în strategia companiei de a- și optimiza operațiunile în Europa, a mai spus managerul.

Medicover a deschis o nouă clinică la Galați, după o investiție de 700.000 euro CITEȘTE ȘI Medicover a deschis o nouă clinică la Galați, după o investiție de 700.000 euro

“Interesul Guvernului României de a dezvolta școlile de meserii și de a elabora o nouă curriculă universitară, care să răspundă nevoilor mediului de afaceri, va crea angajați calificați care vor susține creșterea economică din regiune”, potrivit lui Daniel Ninivaggi.

Federal-Mogul Motorparts, divizie a Federal-Mogul Holdings Corpo­ra­tion, a demarat în aprilie construc­ția unei noi fabrici la Ploiești unde va produce ștergătoare auto, investiție evaluată la peste 10 milioane de euro.

Federal-Mogul a fost înființată în Detroit în 1899 și are sediul internațional în Southfield, Michigan. Compania are peste 53.000 de angajați la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
federal
mogul
fabrica
ploiesti