Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. SeedBlink, cea mai mare platformă de Equity Crowdfunding din regiune: Vrem să ne extindem în afara României și să ajungem la 100 de listări în 2021!

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. SeedBlink, cea mai mare platformă de Equity Crowdfunding din regiune: Vrem să ne extindem în afara României și să ajungem la 100 de listări în 2021!
scris 25 iun 2020

SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, vrea să ajungă la 25 de listări până la finele acestui an, de la o estimare inițială de 20, iar în 2021 la 100 de listări, atingerea obiectivului fiind posibilă prin deschiderea unui birou în afara României și abordarea altor industrii, în afara sectorului tech, a anunțat la Profit TV Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO Seedblink. 

"Am finalizat recent listarea cu numărul 10, iar săptămâna viitoare vom anunța încă o listare, în domeniul educației. Până la finele anului țintim 25 de listări în zona tech, de la o estimare inițială de 20. Vrem ca în 2021 să facem primul pas în afara României, urmând să deschidem un birou. Vrem să intrăm și în alte industrii, în afară de cea tech, fapt ce ne permite dublarea numărului de listări; de fapt vrem să ajungem la 100 de listări până la finele anului viitor", a afirmat Andrei Dudoiu la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

El a anunțat că Seedblink lucrează la un program de listare a companiilor startup "fără ancoră", care nu vor avea în acționariat un nume mare.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Kaufland își păstrează bugetul și volumul investițiilor pentru România. Apel către clienți privind termometrizarea CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Kaufland își păstrează bugetul și volumul investițiilor pentru România. Apel către clienți privind termometrizarea

"Aceste companii vor intra într-un program de pregătire derulat de Seedblink, va fi un program-pilot cu 6-7 companii. Ulterior, dacă vor găsi și o companie-ancoră, va fi un lucru pozitiv", a spus Dudoiu.

Radu Georgescu, fondator Gecad Ventures și acționar SeedBlink, a explicat că equity crowdfunding, nișă în care SeedBlink este deja unul dintre principalii jucători, presupune cumpărarea de acțiuni de către diverși investitori, suma minimă pentru un cont Seedblink fiind de 2.500 euro.

Seedblink, fondată de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău, alături de antreprenorul Iulian Pădurariu, permite tuturor celor interesați să devină angel investors în startup-uri.

"Acești investitori devin acționari în firma în care au plasat banii și primesc dividende atunci când va avea profit și îl va distribui sau vor primi o sumă de bani la vânzarea companiei către un investitor mai mare. Equity crowdfunding este o bursă pentru startup-uri", a explicat Radu Georgescu.

"80% din timpul meu îl aloc acestui proiect, sunt foarte implicat și cu bani", a adăugat investitorul.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Jobful pregătește intrarea pe piața din India și o evaluare de 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Jobful pregătește intrarea pe piața din India și o evaluare de 10 milioane euro

Recent, Profit.ro a anunțat intrarea Concentric Limited (Cipru), firma care reunește investițiile lui Radu Georgescu, în acționariatul SeedBlink, prin preluarea, în urma unei majorări de capital, a unui pachet de 10% din acțiunile Seedblink Crowd SRL.

Ceilalți acționari ai Seedblink Crowd SRL sunt Andrei Dudoiu - 35% (cota anterioară majorării - 37%), Ionuț Octavian Pătrăhău - 35% (37%), Carmen Sebe - 10% (7,5%) și Julian Walder - 10% (18,5%), conform datelor termene.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Coftale Coffee Shop: Jucătorii din HORECA speră că autoritățile nu vor abuza de lacunele din legislație. Avem nevoie de o lege clară pentru datorii CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Coftale Coffee Shop: Jucătorii din HORECA speră că autoritățile nu vor abuza de lacunele din legislație. Avem nevoie de o lege clară pentru datorii

În luna februarie a acestui an, Georgescu a devenit partener și membru în boardul SeedBlink, alături de Dudoiu, Pătrăhău, Iulian Pădurariu și Carmen Sebe.

În prezent, aproximativ 1.200 de investitori și-au deschis cont pe platformă.

viewscnt
Afla mai multe despre
georgescu
dudoiu
seedblink
equity crowdfunding
listari
extindere