Raiffeisen Asset Management lansează un fond care investește în funcție de criteriile de sustenabilitate pentru companii

Raiffeisen Asset Management lansează un fond care investește în funcție de criteriile de sustenabilitate pentru companii
scris 27 ian 2020

Raiffeisen Asset Management lansează un nou fond de investiții - Raiffeisen Global Equity, care va investi în fonduri de acțiuni și va avea diversificare la nivel global.

Noul fond va investi în fonduri de acțiuni și va avea diversificare la nivel global, iar investițiile vor ține cont, pe lângă criteriile de randament, și de cele de rating ESG, publicate de companii.

ANALIZĂ PROFIT TV Pierderi pe Wall Street, China afectată de coronavirus, BET-FI +9% în 2020 și petrolul mai ieftin CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Pierderi pe Wall Street, China afectată de coronavirus, BET-FI +9% în 2020 și petrolul mai ieftin

ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc și au în vedere trei componente: (E) mediu - impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului înconjurător; (S) social - relația companiei cu stakeholderii (angajați, clienți, comunitate); (G) guvernanța - măsura în care compania respectă cerințele de guvernanță (leadership, respectarea normelor, drepturile acționarilor etc.).

Potrivit Global Sustainable Investment Alliance, la nivelul anului 2018, aproximativ 40% din totalul activelor globale ajunseseră să fie administrate în baza unor criterii ESG, existând fonduri totale de peste 31.000 de miliarde dolari plasate în active sustenabile. Aceste valori reprezentau o creștere cu 34% față de nivelul anului 2016, iar tendința de creștere s-a menținut și la nivelul anului trecut.

Raiffeisen Asset Management ocupă poziția a doua în topul companiilor de administrare a fondurilor de investiții din România, administrând active în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro. Compania administrează în total 15 fonduri mutuale (incluzând noul fond de acțiuni ESG) și un fond de pensii facultative, Pilonul III.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen global equity
raiffeisen asset management