Raytheon a semnat contractul de aproape 396 milioane de dolari pentru producția sistemelor Patriot destinate României

Raytheon a semnat contractul de aproape 396 milioane de dolari pentru producția sistemelor Patriot destinate României
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2018

Raytheon a anunțat că Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei un contract în valoare de 395,85 milioane dolari pentru producția sistemelor de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot comandate de România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Publicat de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite pe 24 Mai 2018, contractul dispune începerea construcției primei unități Patriot a României. Raytheon a început încă din prima jumătate a anului 2017 să o construiască, cu fonduri proprii, pentru a respecta termenul de livrare deja stabilit”, se arată în comunicat.

Raytheon a comandat deja mii de piese de la sute de furnizori și a început producția componentelor esențiale electronice, pieselor prelucrate și ansamblelor de circuite de carduri și cabluri, scrie News.ro

“Experiența obținută în urma celor 220 de unități de lansare pe care le-am produs deja ne va permite să respectăm termenul de livrare a sistemelor Patriot în România. Suntem în plin proces de integrare a industriei românești de apărare în rețeaua noastră globală de producție, astfel încât să putem emite cât mai curând primul ordin de comandă către o companie românească”, a spus vicepreședinte Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă în cadrul Raytheon Sisteme Integrate de Apărare, Tom Laliberty.

Oracle a depășit 1 miliard de lei ca afaceri în România. Filiala - a doua ca mărime din Europa, Orientul Mijlociu și Africa CITEȘTE ȘI Oracle a depășit 1 miliard de lei ca afaceri în România. Filiala - a doua ca mărime din Europa, Orientul Mijlociu și Africa

Patriot este un element al apărării europene împotriva rachetelor balistice și de croazieră, a aeronavelor și dronelor. Țări NATO precum Statele Unite, Germania, Olanda și Spania au deja sisteme Patriot.

Pe 29 noiembrie 2017, România a semnat o scrisoare de ofertă și acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a țară membră NATO care achiziționează sistemul.

Pe 28 martie 2018, și Polonia a semnat scrisoarea de ofertă și acceptare, devenind a 7-a țară parte din acest club exclusivist.

Totodată, în 7 mai, ministerul suedez al Apărării a anunțat că a primit scrisoarea de ofertă și acceptare pentru Patriot.

Sistemul Patriot produs de Raytheon este un sistem de apărare anti-rachetă care conține radare, tehnologie de comandă și control și mai multe tipuri de interceptori care lucrează împreună pentru a detecta, identifica și neutraliza rachete tactice balistice și de croazieră, drone, aeronave și alte tipuri de amenințări aeriene.

viewscnt
Afla mai multe despre
raytheon
rachete patriot