Acord pentru construirea unui gazoduct între Polonia și Lituania

Acord pentru construirea unui gazoduct între Polonia și Lituania
scris 25 mai 2018

Operatorul sistemului de transport al gazelor naturale din Polonia, Gaz-System, și omologul lituanian, Amber Grid, au semnat un acord cu privire la construirea unui gazoduct între cele două țări, în ideea integrării piețelor de gaze naturale din țările baltice cu cele din Uniunea Europeană, a diversificării surselor de aprovizionare și a îmbunătățirii securității, a informat într-un comunicat Gaz-System, scrie Agerpres.

Sberbank și-a concediat analistul vedetă pentru un raport în care susține că Nord Stream 2 și TurkStream păgubesc cu 28 mld. dolari acționarii Gazprom în detrimentul unor firme apropiate lui Putin CITEȘTE ȘI Sberbank și-a concediat analistul vedetă pentru un raport în care susține că Nord Stream 2 și TurkStream păgubesc cu 28 mld. dolari acționarii Gazprom în detrimentul unor firme apropiate lui Putin

Investiția vizează construirea unei conducte cu o lungime de 357 kilometri pe teritoriul Poloniei la care se va adăuga o secțiune cu o lungime de 165 de kilometri pe teritoriul Lituaniei. Cele două tronsoane ar urma să fie puse în serviciu înaintea datei de 31 decembrie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazoduct
polonia
lituania