10 oferte pentru acoperișul hotelului Triumf București, după scandalul dintre primarul Sectorului 1 și RA-APPS

10 oferte pentru acoperișul hotelului Triumf București, după scandalul dintre primarul Sectorului 1 și RA-APPS
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 mar 2021

Zece oferte au fost depuse pentru realizarea de lucrări de reparații la hotelul Triumf din București, contract estimat la 2,94 milioane de lei, fără TVA, pentru cinci luni. În luna ianuarie, primarul Sectorului 1 al Capitalei a criticat modul în care arată hotelul, un subiect despre care Profit.ro a relatat în numeroase rânduri, edilul prezentând atunci imagini și susținând că toată conducerea Regiei Patrimoniului și Protocolului de Stat (RA-APPS), în portofoliul căreia se află activul, "trebuie zburată urgent din funcție și să răspundă în fața legii". În replică, RA-APPS a amintit că acoperișul hotelului a fost afectat recent de un incendiu și că a depus cereri de autorizare a reparațiilor, pregătind atribuirea contractului. Nu este prezentat și motivul clar pentru care hotelul este însă într-o situație deplorabilă de cel puțin 15 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Date analizate acum de Profit.ro relevă că oferte au fost depuse de către Crinelco Matcon, Rotary Construcții Mentenanță, Viosil Instal Construct, OVI Construction&Real Estate, D.R. Solutions Concept și asocierile formate din Băiculescu Construct (lider) și Turvyk Investment Group, Act Construct Management (lider) și Acriem Product, Draft Construct (lider) și Constructim, RO-ING Profinstal (lider) și Gruppo GE.DI (Italia), respectiv BAU Klincher Art (lider), Safe Construct și Maruani Com.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

"Achiziția are drept obiect efectuarea de lucrări de reparații acoperiș pe toate cele trei tronsoane. Se vor reface și elementele adiacente ce fac parte integrantă din învelitoare respectiv pazie, sageac, jgheaburi, burlane, cornișă din cărămidă aparentă, etc. Nu se va schimba forma acoperișului și tipul materialului din care este executată invelitoarea. Pentru evitarea formării unor dopuri de gheață care ar deteriora jgheaburile și burlanele, acestea vor fi prevăzute cu sistem de degivrare. La execuție se vor utiliza numai materiale de calitatea l, compatibile cu materialele originale ale construcției și care să nu influențeze permeabilitatea la vapori a alcătuirilor originale", se arată în caietul de sarcini al licitației.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Acoperișul și o parte din podul imobilului ”Hotel TRIUMF”, situat pe Șos Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 12, a fost afectat de incendiul izbucnit în data de 12 septembrie 2020.

Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, este inclus pe lista monumentelor istorice, fiind construit în perioada interbelică de către Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat și Arcul de Triumf. Clădirea a fost folosită ca bloc de locuințe de către angajații Băncii Naționale și utilizată ulterior, după al doilea Război Mondial, de Partidul Comunist ca hotel pentru cazarea oaspeților din străinătate.

După 1989, hotelul nu a mai fost îngrijit corespunzător de către stat, inexistența renovărilor și a reparațiilor dese, în pofida plângerilor primite din partea clienților, fiind justificată de către autorități prin lipsa banilor. Triumf nu și-a putut depăși astfel niciodată statutul de unitate cu doar două stele, în pofida amplasării într-o zonă de lux a Capitalei.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

Imobilul a fost scos la vânzare pentru prima dată în 2007, la un preț de pornire de 32,5 milioane de euro plus TVA, dar licitația s-a oprit atunci în instanță după ce firma Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels a omului de afaceri George Copos și care deține hotelul Athenee Palace Hilton, a contestat procedura. În octombrie 2014, Guvernul a scos din nou hotelul la licitație și l-a pus în vânzare de mai multe ori, fără să primească însă nicio ofertă, indiferent că a scăzut prețul pe parcurs, de la 19,6 milioane de euro la 15,9 milioane de euro și, ulterior, la 14,1 milioane de euro, toate plus TVA.

Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021 CITEȘTE ȘI Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021

Profit.ro a relatat că pierderile Hotelului Triumf, unul din cele mai valoroase active imobiliare ale RA-APPS, au ajuns la aproape 2 milioane lei în 2015, când a existat discuția ca imobilul să devină sediul unor instituții, printre care și Ministerul de Externe. În aceste condiții, Guvernul a decis în 2017 ca Regia să preia din nou în administrare hotelul, MAE reclamând costuri ridicate și neinvestind în reabilitarea acestuia.

Asemenea Hotelului Triumf, și alte active ale Regiei, precum Clubul Floreasca și bufetele din ministere, generează pierderi anuale de milioane de lei.

VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala

Conform listei companiilor de stat cu pierderi prezentate de Profit.ro, RA-APPS se afla pe locul al cincilea, la finele anului 2015, în topul firmelor cu acționariat de stat, cu o pierdere de 50,3 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu
ra-apps
triumf
hotel
pierderi
guvern