VIDEO Nicușor Dan, învins pe jumătate - 5 PUZ-uri de sector, suspendate un an. TEXT INTEGRAL

VIDEO Nicușor Dan, învins pe jumătate - 5 PUZ-uri de sector, suspendate un an. TEXT INTEGRAL
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2021

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că cele cinci planuri urbanistice zonale de sector care trebuie suspendate sunt absolut nocive și distrug sute de hectare de spațiu verde, cât și oportunitățile de dezvoltare ale Capitalei. El a adăugat însă că pe ordinea de zi a Consiliului General figurează un proiect de hotărâre prin care Parcul Natural Văcărești va trece în administrarea PMB. Dan a prezentat un amendament care propune suspendarea celor 5 PUZ-uri pe o perioadă de 12 luni. USR a anunțat că susține amendamentul propus de edilul general al Capitalei. Amendamentul lui Nicușor Dan privind suspendarea PUZ Sector 2 și cel referitor la Sectorul 3 au fost adoptate de către CGMB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Inițial, primarul a dorit suspendarea pentru 2 ani, dar PNL s-a opus, avansând ideea de doar 3 luni.

Amendamentul primarului general care prevede ca cele 5 PUZ-uri de sector să fie suspendate pe o perioadă de 12 luni a fost adoptat de Consiliul General cu 28 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” și zero abțineri, arată news.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

De asemenea, proiectul în integralitatea sa privind suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 339/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Sector 2 a fost adoptat cu 29 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” și zero abțineri.

Același amendament pentru Sectorul 3, propus de Nicușor Dan, a fost adoptat de către CGMB cu 29 de voturi „pentru”, 24 „împotrivă” și o abținere.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

TEXTUL INTEGRAL

„Art. 1 - H.C.G.M.B nr. 339/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal se suspendă pe o perioadă de 12 luni începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Pe perioada suspendării HCGMB nr. 339/2020, primarul și direcțiile din cadrul aparatului de specialitate ale primarului general vor analiza neconcordanțele cu legislația aplicabilă în domeniul urbanismului la nivel de Unitate Teritorială Reglementată (UTR), în vederea identificării situațiilor neconforme.

Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021 CITEȘTE ȘI Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021

În termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, primarul general și aparatul de specialitate vor comunica public Unităților Teritoriale Reglementate în care au fost identificate neconcordanțe cu legislația aplicabilă în domeniul urbanismului.

La expirarea celor 90 de zile, primarul general și aparatul de specialitate vor organiza dezbateri publice în vederea identificării soluțiilor optime de reglementare urbanistică.

Art. 2 Prevederile articolului 1, alineatul 1 nu se aplică certificatelor de urbanism pentru autorizare emise anterior adoptării prezentei hotărâri și autorizațiilor de construire/desființare aflate în curs de emitere și pentru care au fost deja emise certificate de urbanism în baza HCGMB nr. 339/2020.

Cererile pentru emiterea certificatelor de urbaanism pentru autorizare depuse anterior momentului intrării în vigoare a prezentei hotărâri și nesoluționate se vor soluționa conform legislatiei specifice în vigoare.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Primarul Municipiului București și primarii sectoarelor Municipiului București au obligația de a comunica CGMB până luni 1 martie 2021, ora 17.00, lista tuturor cererilor depuse pentru emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construcție/desființare formulate până la 26 februarie 2021, aflate în curs de soluționare.

Pe perioada suspendării HCGMB nr. 339/2020, certificatele de urbanism și autorizațiile de consturire/desființare care vor fi emise de primarul municipiului București și de primarii sectoarelor municipiului București vor respecta prevederile documentațiilor de urbanism anterioare HCGMB nr. 339/2020.

Articolul 3 se elimină și articolul 4 rămâne neschimbat și devine articolul 3”, arată amendamentul prezentat de către primarul general în ședința de vineri a CGMB.

VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala

USR a anunțat că renunță la amendamentul care prevede suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector pentru o perioadă de 24 de luni și susține varianta propusă de Nicușor Dan care vizează suspendarea acestora pentru o perioadă de un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
nocusor
puz