AFI Europe a închiriat jumătate din clădirile de birouri AFI 4 și 5 unor companii precum Cameron, SII România și Ortec

AFI Europe a închiriat jumătate din clădirile de birouri AFI 4 și 5 unor companii precum Cameron, SII România și Ortec

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2016

AFI Europe a închiriat jumătate din ultimele două clădiri a proiectului AFI Park de lângă mall-ul AFI Palace Cotroceni, după ce a încheiat contracte de pre-închiriere pentru 16.000 de metri pătrați cu mai multe companii, printre care Cameron, unul dintre chiriașii primei clăduri din complex și SII România, firmă de servicii și soluții tehnologice. A patra și a cincea fază a proiectului de birouri AFI Park vor fi livrate peste două săptămâni, când primii chiriași vor prelua spațiile și vor demara operațiunile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cameron, unul dintre chiriașii din AFI Park 1, se va extinde și își va reloca birourile în AFI Park 4&5. Celelalte trei companii care au semnat contracte de pre-închiriere pentru spații din cele două clădiri provin din industria IT&C. SII România, o companie specializată în oferirea de servicii și soluții tehnologice pentru firme medii și mari, a închiriat 3.000 metri pătrați la etajul 10 al clădirilor de birouri, în timp ce o suprafață de 3.000 metri pătrați va fi ocupată de un nou jucător important pe piața de IT&C din România. Adițional, câteva mii de metri pătrați sunt preluați de către Ortec Central & Eastern Europe, sucursala regională a companiei olandeze Ortec, specializată în soluții software pentru planificare avansată și optimizări.

Parterul va fi ocupat de restaurantul italienesc Trattoria Uno, care se află lângă Tucano Café și un showroom al Pinum Doors & Windows.

"Cererile specifice din partea companiilor din industria IT&C sunt o suprafață a etajului de 3.000 mp, o înălțime de 2,8 m între podea și tavan, pentru a permite intrarea la maximum a luminii naturale, și un sistem de protecție împotriva incendiilor conform cu standardele Uniunii Europene, care să includă stropitoare și detectoare de fum. La fel ca toate clădirile din AFI Park, AFI Park 4&5 beneficiază de o reducere cu aproximativ 40% a consumului de energie și apă, în comparație cu un spațiu de birouri obișnuit", se arată într-un comunicat al AFI Europe, dezvoltatorul proiectului.

AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 70.000 de metri pătrați, aflate în proximitatea centrului comercial AFI Palace Cotroceni (82.000 mp închiriabili). Gradul de ocupare al complexului este de 98%.

NEPI a închiriat 95% din City Business Centre Timișoara, unde lucrează peste 5.000 de persoane CITEȘTE ȘI NEPI a închiriat 95% din City Business Centre Timișoara, unde lucrează peste 5.000 de persoane

AFI Park a devenit hub-ul de IT&C pentru importante companii internaționale, precum: Electronic Arts, grupul TELUS International, Endava România, cu sediul central în Marea Britanie, Microchip Technology, Sparkware Technologies și Cameron România, parte din grupul Cameron.  

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider de dezvoltare, management și investiții în domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.

AFI Europe activează în România din 2005, unde operează centrul comercial din București, un mall în Ploiești, iar anul trecut a cumpărat un teren în Brașov pentru dezvoltarea unui complex imobiliar- retail și birouri. Mai mult, compania va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad și pe terenul de 148.000 metri pătrați din Bucureștii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park București, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 metri pătrați închiriabili, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, cu multe spații verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o  piațetă centrală și grădini.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
afi park
cameron
ortec