AFI Europe o numește pe Luciana Giurea la conducerea diviziei de dezvoltare rezidențială a companiei în România

AFI Europe o numește pe Luciana Giurea la conducerea diviziei de dezvoltare rezidențială a companiei în România

Luciana Giurea

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, controlat, indirect, de frații Roni și Yehuda Naftali, aflați în topul miliardarilor israelieni, care dețin pe piața locală și centrul comercial AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, a numit-o pe Luciana Giurea, fost director general al centrului comercial AFI Ploiești, în funcția de Director al Diviziei Rezidențiale, poziție din care va coordona toate proiecte imobiliare rezidențiale (de închiriat sau de vânzare) ale grupului în Romania și va asigura dezvoltarea acestei noi divizii a companiei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni

În 2017, ea a devenit Leasing Manager al diviziei AFI Malls Romania, coordonând procesul de închiriere a tuturor spațiilor comerciale din AFI Cotroceni, AFI Ploiești și AFI Brașov. În mai 2019, Luciana Giurea a fost numită director general al AFI Ploiești.

În acest context, conducerea AFI Ploiești va fi preluată de către Sorin Scîntei, Director General AFI Cotroceni, AFI Arad și AFI City Bucureștii Noi.

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie lider în domeniul dezvoltării, managementului și investițiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est. AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din țară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili și spații de retail de aproximativ 175.000 mp închiriabili.

În România, compania gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari și mai dominante centre comerciale din regiunea centrală și est europeană, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV și AFI CITY. In 2023 compania a inaugurat primul parc de retail, AFI Arad (29,400 mp inchiriabili).

În sectorul de birouri, AFI Europe România deține un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAȘOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMIȘOARA).

În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidențial pe piața locală – prima faza a AFI City Bucureștii Noi.

FOTO Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare CITEȘTE ȘI FOTO Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare

În 2021, AFI Europe România a achiziționat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential for Rent, prin dezvoltarea a 3 turnuri rezidențiale și un număr total de 370 de apartamente. Prima faza a proiectului AFI HOME North este acum în curs de dezvoltare, urmând ca în Q1 2025 să fie livrate un număr de 244 apartamente dispuse în 2 clădiri.

AFI LOFT este un concept de birouri de tip boutique, aflat acum în construcție deasupra centrului comercial AFI Cotroceni, măsurând 16.000 mp închiriabili. 

În 2022, compania a inaugurat AFI Tech Park 2, a doua din cele trei faze ale parcului de business, situat pe bulevardul Progresului, precum și o galerie comercială, AFI CITY BUCUREȘTII NOI, aflată chiar lângă componenta rezidențială, la stația de metrou Laminorului.

Planurile viitoare de extindere a companiei AFI Europe Romania includ dezvoltarea fazei a II-a a clădirii de birouri AFI Park Brașov (10,000 mp închiriabili), a fazei a III-a a AFI Tech Park (24,500 mp închiriabili), extinderea AFI Cotroceni cu mai multe birouri, zone comerciale și rezidențiale, dar și dezvoltări regionale.

În decembrie 2022, dezvoltatorul imobiliar a semnat pentru un credit de 450 de milioane de euro, pentru refinanțarea proiectelor AFI Cotroceni, AFI Brașov și AFI Ploiești, acesta fiind considerat cel mai mare credit imobiliar semnat vreodată în România.

Profit.ro a anunțat în noiembrie 2022 că acest credit va fi semnat cu Erste Group Bank și Raiffeisen Bank International, plus subsidiarele lor locale, Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank. Împrumutul urmează să devină cel mai mare acordat până acum pe piața imobiliară românească.

Scopul acestui împrumut este refinanțarea unui credit de 300 de milioane de euro obținut de AFI Europe în decembrie 2018 de la un consorțiu bancar format din Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International, Banca Comercială Română și Deutsche Pfandbriefbank, și împrumutarea unor companii din grupul AFI Europe, precum cele care dețin mall-urile din Brașov și Ploiești, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

În august 2020, AFI Europe a cumpărat portofoliul de birouri din România al NEPI Rockcastle într-o tranzacție de 307 milioane de euro care a urcat compania pe locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri, devansându-i pe Immofinanz, CA Immo, frații Pavăl și Liviu Tudor.

Din ianuarie 2021, AFI Europe are ca acționar majoritar indirect compania Big Shopping Center. Mai exact Big Shopping Center a ajuns să dețină peste 85% din AFI Properties, compania mamă a AFI Europe. Big Shopping Center a fost fondată și îi are ca acționari pe frații Roni și Yehuda Naftali, care figurează cu o avere de 1,1 miliarde de dolari în cel mai recent top al celor mai bogați israelieni realizat de revista Forbes, ocupând locul 68 în Israel.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
luciana giurea