ANALIZĂ Zona Barbu Văcărescu – Pipera din Capitală intră într-o nouă etapă, fiind anunțate investiții de 1 miliard euro

ANALIZĂ Zona Barbu Văcărescu – Pipera din Capitală intră într-o nouă etapă, fiind anunțate investiții de 1 miliard euro
scris 15 mar 2018

Dezvoltatorii vor să investească un miliard de euro în zona Barbu Văcărescu – Pipera, aceasta urmând să se transforme în hubul metropolitan de nord al Capitalei, potrivit unei analize publicate joi de Bucharest Real Estate Club.

Inițial, se părea că zona și-a atins potențialul, iar dezvoltatorii se orientau către alte cartiere ale Bucureștiului, potrivit analizei.

”Noi investiții estimate la aproximativ 1 miliard de euro în proiecte de avengurgură de birouri, retail, rezidențial și hotelărie, împreună cu o investiția publică într-un nou spital aduc noi oportunități pe piața locală imobiliară”, se arată în analiză.

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, a anunțat recent că a achiziționat pentru 16 milioane de euro două terenuri în apropierea proiectelor sale Globalworth Plaza & Green Court, scrie News.ro.

Papalekas a încasat 2,5 milioane euro ca director general al Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România CITEȘTE ȘI Papalekas a încasat 2,5 milioane euro ca director general al Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România

”Globalworth intenționează să dezvolte aici două proiecte de birouri inovatoare, în suprafață de 40.000 metri pătrați, cu lobby neconvențional, un acoperiș verde și spații de lucru flexibile. Tot în zonă, compania dezvoltă Globalworth Campus, un business park premium de 88.000 metri pătrați, compus din trei clădiri, ce urmează să fie finalizat în intregime până la finalul acestui an. Una din cele mai mari companii la nivel mondial, Amazon, a închiriat aici 13.500 metri pătrați pentru noul său centru din București”, se arată în comunicat.

Totodată, este de așteptat ca fondul de investiții sud african, Nepi Rockcastle, să înceapă lucrările de expansiune la Promenada Mall, un proiect mixt de spații comerciale și de birouri în suprafață de 60.000 metri pătrați.

”Conform cu un raport public al companiei, noua dezvoltare a beneficiat deja de investiții de 33 milioane de euro până la finalul anului 2017, iar costurile totale sunt estimate la 166 milioane euro, data livrării fiind preconizată pentru trimestrul al doilea din 2020”, se arată în comunicat.

În plus, Skanska a început deja lucrările la proiectul Equilibrum de la intersecția străzilor Gara Herăstrău și Dimitrie Pompeiu. Investiția anunțată de dezvoltator în prima fază (20.800 metri pătrați) este de 37 milioane euro, întreg complexul urmând să totalizeze o suprafață de 40.700 metri pătrați.

One United Properties, dezvoltatorul cunoscut pentru proiectele sale rezidențiale premium, a înființat anul trecut o nouă divizie care se concentrează pe birouri și a cumpărat în zonă North Gate, unde Renault și-a reînnoit contractul de 20.000 metri pătrați, iar valoarea estimată de piață a proiectului este de 28 milioane euro în prezent, potrivit analizei.

”Zona atrage și atenția investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Allaince care deține în București hotelurile Europa Royale și Hilton Garden Inn, construiește pe bvd Dimtrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanțului Courtyard Marriott. Noul hotel care urmează să fie livrat în 2019 va avea 259 de camere, 119 locuri de parcare, un bar, un restaurant și un mult așteptat centru modern de conferințe într-o zonă cu cerere ridicată pentru acest tip de serviciu”, se arată în analiză.

România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană

Totodată, proiectul public, Spitalul Metropolitan, ce umează să fie construit pe fosta bază RATB, a fost recent aprobat de Consiliul General al Municipiului București. Noua unitate medicală va avea 1.500 de paturi și necesită investiții de 300 milioane de euro.

În contextul unei cereri în creștere și a unei evoluții economice pozitive, sectorul rezidențial își îmbunătățește oferta, proiecte ce totalizează peste 5.000 de apartamente fiind anunțate în zonă.

”Omul de afaceri Petre Niculae a cumpărat un teren de 20.000 metri pătrați în vecinătatea viitorului Spital Metropolitan, unde plănuiește să construiască un proiect de 40.000 mp, cu un număr estimat de 600 de apartamente. Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia și a companiei de brokeraj imobiliar, Coldwell Banker Affiliates of Romania, construiește în zonă Onix Park – un ansamblu rezidențial de 2.000 de apartamente”, se arată în comunicat.

Recent, un nou proiect a fost anunțat: grupul israelian Hagag va începe lucrările la un proiect ce prevede 1.350 de apartamente pe malul lacului. Totodată, Impact este interesat de locație fiind în proces de achiziție a unui teren de 55.000 de metri pătrați, în condițiile în care și omul de afaceri Gabriel Popoviciu are un ansamblu în construcție aici, Belvedere Residences. Acesta din urmă va avea un total de 1.500 de apartamente.

”Investitori instituționali, precum și jucători locali și internaționali au făcut achiziții semnificative aici în ultimii doi ani: anul trecut Growthpoint și BERD au intrat în acționariatul Globalworth cu un procentaj de aproximativ 26,9%, respectiv 4%, miliardul israelian Teddy Sagi a cumparat Swan Business Park pentru 30 milioane de euro, iar One United Properties a achiziționat North Gate, un proiect cu o valoare estimată de piață de 28 milioane de euro. Zona are cea mai mare densitate de chiriași AAA (triple A tenant), câteva exemple incluzând Huawei, Oracle, Orange, Raiffesien Bank, Renault sau Vodafone”, se arată în analiză.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucharest real estate club
pipera
barbu vacarescu
globalworth