Londra a devenit principala țintă pentru investițiile imobiliare ale fondului suveran al Norvegiei, depășind New York

Londra a devenit principala țintă pentru investițiile imobiliare ale fondului suveran al Norvegiei, depășind New York
scris 14 mar 2018

Londra a devenit, anul trecut, principala țintă pentru investițiile imobiliare ale fondului suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, depășind New York, în pofida incertitudinilor legate de Brexit.

Aproape 23% din portofoliul de real-estate al fondului suveran al Norvegiei, care deține active totale de circa 1.000 miliarde, este concentrat în Londra, capitala Marii Britanii fiind urmată de New York, cu 21,5%, și Paris, cu puțin peste 19%. La finele anului 2016, New York se afla pe prima poziție în portofoliul de investiții imobiliare al Fondului, potrivit Bloomberg. 

În 2017, valoarea portofoliul de real-estate deținut de fondul suveran al Norvegiei era de 28 miliarde de dolari.

Belgienii de la Reynaers Aluminium estimează afaceri în creștere cu 10% în acest an și anunță deschiderea unui showroom în București CITEȘTE ȘI Belgienii de la Reynaers Aluminium estimează afaceri în creștere cu 10% în acest an și anunță deschiderea unui showroom în București

"Tranzacțiile imobiliare pe segmentul de birouri din centrul Londrei au crescut cu 30% anul trecut, în pofida incertitudinilor economice. Tranzacțiile au fost de circa 15 miliarde lire sterline, ceea ce reprezintă o revenire la nivelul mediu din ultimii 5 ani dinainte de Brexit", spun reprezentanții fondușui Norvegiei.

Fondul suveran al Norvegiei, creat pentru a plasa în investiții în piețele financiare o parte excedentul rezultat din resursele petroliere bogate de la Marea Nordului ale țării, și-a dublat valoarea în ultimul deceniu. În ultimii 3 ani, statul norvegian a tras bani din acest fond în vederea acoperirii deficitele bugetare.  
viewscnt
Afla mai multe despre
londra
norvegia
fond suveran
investitii
real estate
brexit