Ansamblul QUALIS I dezvoltat la Brașov se extinde

Ansamblul QUALIS I dezvoltat la Brașov se extinde
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 iun 2021

Ansamblul Qualis I se extinde prin construirea a 3 noi blocuri, un loc de joacă tematic și o clădire pentru parcări, pe suprafața de teren situată între străzile Ioan Popasu și I. C. Brătianu. Suprafața alocată noii dezvoltări este de 1.52 hectare, iar întreg proiectul Qualis I se întinde pe 2.7 hectare. Lucrările vor începe în acest an, iar termenul de livrare este decembrie 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În doar câteva luni de la finalizarea conceptului, peste 80% dintre apartamentele scoase la vânzare în Qualis I au fost rezervate, drept dovadă că apetitul cumpărătorilor pentru achiziția de locuințe rămâne ridicat.

O tendință accentuată în perioada pandemiei, când restricțiile au modificat stilul de viață al populației, a fost dorința de a avea la îndemână, în cartier, cât mai multe servicii. Accesul la magazine de proximitate, cabinete medicale sau farmacii, spații dedicate activităților pentru copii sau servicii de înfrumusețare este mai facil când mixul de componente din proiect favorizează dezvoltarea micilor afaceri. Echipa de arhitecți a acordat o atenție deosebită zonelor de relaxare din Qualis I, spațiilor comune outdoor, precum și locului de joacă ce va deservi comunitatea. Apetitul tinerei generații pentru mișcare și activități sportive a determinat echipa să proiecteze o pistă de alergare pentru rezidenți și în proiectul Qualis I.

Ansamblul dispune de o clădire dedicată de parcări acoperite. Vor fi amenajate locuri de parcare, atât exterioare cât și acoperite, precum și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

În doar câteva luni de la finalizarea conceptului, peste 80% dintre apartamentele scoase la vânzare în Qualis I au fost rezervate. Beneficiarii au pus accent pe confort, un spațiu mai mare de locuit și pe existența teraselor generoase. Cele mai căutate apartamente au rămas cele cu 2 camere, de aproximativ 53 mp utili, dar s-a optat și pentru structuri cu suprafețe mai mari, de până la 65 mp. Apartamentele cu 3 camere au fost prima opțiune pentru familiile cu copii, iar suprafața teraselor de la 17 mp până la 35 mp au contribuit la luarea deciziei.

În ciuda măsurilor restrictive impuse în contextul pandemiei, piața rezidențială locală s-a menținut, atât în anul 2020, cât și în primul trimestru din 2021, pe o traiectorie ascendentă. Majoritatea clienților noștri se orientează către apartamente noi și privesc contractarea unei locuințe în primul rând ca pe o investiție imobiliară. Ne bucură faptul că oferta Qualis a răspuns nevoilor pieței, atât prin concept arhitectural și execuție, cât și prin oferta de preț competitivă. Interesul este crescut, acesta este motivul pentru care vom continua să dezvoltăm noi proiecte în următorii ani. În ceea ce privește prețurile apartamentelor, în speță în ansamblurile rezidențiale noi, acestea vor continua să crească ușor, anul acesta și pe fondul scumpirii materialelor de construcție. – Dragoș Țigău, Manager General

Ideea de bază a proiectului este crearea unui complex care generează prin însăși natura lui o atmosferă plină de viață. De la momentul în care clientul va păși în interiorul locuinței, beneficiarul va traversa, o vibrație care reflectă calitatea locuirii.

O schimbare majoră în proiect este legată de sistemul de încălzire a locuinței. Urmare a deciziei Consiliului Local, tot ceea ce înseamnă bloc nou de locuințe în Brașov nu va mai avea centrală termică de apartament, soluția fiind sistemul de încălzire de condominiu. Toate blocurile noi vor fi dotate cu sisteme de contorizarea individuală a utilităților. Dezvoltatorul Qualis Properties va implementa soluții smart pentru viitorii locatari din Qualis I.

Există module termice care vor fi montate în fiecare apartament, astfel încât rezidenții să nu depindă de temperatura pe care o doresc vecinii. Vor putea seta independent fluxul de apă caldă menajeră și temperatura ambientală dorită. Un alt plus este dat de faptul că încălzirea în pardeseală nu mai este opțională, ci va fi inclusă în oferta standard, fără costuri suplimentare. Un plus de confort și mai mult spațiu util pentru amenajarea locuinței.

QUALIS Properties are în plan extinderea pe noi nișe. Dezvoltatorul intră pe segmentul industrial cu un nou concept, extinzându-și portofoliul cu un parc industrial modern, o nouă linie de business care se bazează pe conceptul de producție și depozitare de proximitate. Clădirile noului proiect vor avea suprafețe de aproximativ 2.000 mp, ușor de compartimentat în funcție de particularitățile beneficiarilor și vor fi situate în municipiul Brașov, pe un teren de peste 45.000 mp. Acest prim proiect va avea o suprafață închiriabilă de aproape 19.880 mp. Proiectul se adresează pieței locale și regionale, în special companiilor mici si mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. Conceptul pleacă de la nevoile curente pentru spații de depozitare, dar se pliază foarte bine și pentru producție de mici dimensiuni. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte și să își crească afacerile sustenabil și durabil.

Ansamblul QUALIS I dezvoltat la Brașov se extinde

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
qualis i
brașov