Aproape 90% dintre spațiile de birouri din București sunt de închiriat

Aproape 90% dintre spațiile de birouri din București sunt de închiriat
scris 2 oct 2017

88% dintre spațiile de birouri din București sunt destinate închirierii, situația fiind asemănătoare și la Cluj-Napoca, unde doar 30% dintre imobile sunt de vânzare.

Potrivit unui studiu realizat de Wizmo.ro și RE/MAX Grup de Lux, prețul mediu de ȋnchiriere al spațiilor de birouri este de 9,62/mp euro ȋn București, 9,53 euro/mp ȋn Cluj-Napoca și 7,54 euro/mp ȋn Iași, prețurile spațiilor diferind ȋn funcție de dotări, amplasament, servicii oferite și, cel mai important aspect, clasa birourilor din care face parte.

Adiacent chiriei, pentru spațiile situate ȋn centrele de business se percep și costuri de ȋntreținere. Pentru clădirile din Cluj-Napoca, de exemplu, aceste costuri sunt cuprinse ȋntre 1 și 3 euro/mp de spațiu ȋnchiriat. Toate aceste cheltuieli se referă la spațiile comune ale nivelului (lifturi, spațiile din fața liftului, spații tehnice, casa scării), precumși la spațiile comune ale clădirii (spații tehnice, adăpost ALA, căi de acces, recepție, rampe, spații pază). Ȋn general, costurile administrative sunt regularizate periodic, ȋn sistem “open book”.

Taco Bell, lanțul de fast food cu specific mexican, a anunțat când deschide primul restaurant în România CITEȘTE ȘI Taco Bell, lanțul de fast food cu specific mexican, a anunțat când deschide primul restaurant în România

„Ȋn acest moment, pe Wizmo.ro sunt publicate peste 40.000 de proprietăți, 1.050 dintre acestea fiind de birouri. Ȋn ceea ce privește destinația lor, ȋn București și Cluj, 88% respectiv 70% sunt de ȋnchiriat și doar 12% respectiv 30% de vȃnzare”, a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spatii birouri
vanzare
inchiriere