Autorizațiile pentru construcția de locuințe au scăzut

Autorizațiile pentru construcția de locuințe au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2019

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 7,2% în august, față de aceeași lună a anului trecut, până la 3.766, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna august, s-au eliberat 3.766 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 10,9% față de luna iulie și cu 7,2%, față de luna august 2018, scrie News.ro.

În luna august 2019, față de luna corespunzătoare a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale (-293 autorizații).

Hotelierii insistă în atacul contra Airbnb și Booking, care le taie din piață: apartamentele în regim hotelier să fie la Fisc, gazda să ceară acordul vecinilor, turiștii să fie raportați! CITEȘTE ȘI Hotelierii insistă în atacul contra Airbnb și Booking, care le taie din piață: apartamentele în regim hotelier să fie la Fisc, gazda să ceară acordul vecinilor, turiștii să fie raportați!

Scădere este reflectată în regiunile de dezvoltare București-Ilfov (-103 autorizații), Vest (-100), Sud-Muntenia (-68), Sud-Vest Oltenia (-44), Nord-Vest (-34) și Centru (-17).

Creșteri au fost în regiunile de dezvoltare Nord-Est (+48 autorizații) și Sud-Est (+25).

În primele opt luni ale anului, s-au eliberat 28.336 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 2018, s-au eliberat 42.694 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 2,6%, față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii