China interzice construirea de zgârie-nori de peste 500 de metri înălțime

China interzice construirea de zgârie-nori de peste 500 de metri înălțime
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2021

Autoritățile chineze au interzis construcția de zgârie-nori mai înalți de 500 de metri și au limitat de asemenea ridicarea de blocuri turn de peste 250 de metri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă, principalul organism de planificare economică al țării, a informat că nu va mai aproba construcția de clădiri de peste 500 de metri înălțime, în timp ce blocurile turn de 250 de metri înălțime vor fi "strict" limitate și vor fi revizuite mai riguros măsurile de protecție împotriva incendiilor, scrie Agerpres.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

China deține 44 dintre cele mai înalte 100 de clădiri din lume, potrivit Consiliului pentru Clădiri Înalte și Habitatul Urban (CTBUH ).

Atât Beijing cât și Shanghai, Canton și Shenzhen au fiecare câte un zgârie-nori ce figurează în top 10 al celor mai înalte clădiri din lume.

Cu toate acestea, în unele cazuri promotorii reușesc cu greu să atragă clienți pentru închirierea de birouri în aceste clădiri.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Turnul din Shanghai, cea mai înaltă clădire din China de 632 de metri înălțime, a fost finalizat în 2016, însă jumătate dintre etajele sale erau goale în 2018.

În 2020, gradul său de ocupare s-a ameliorat, ajungând până la 70%.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Există și unele preocupări referitoarea la securitatea structurii acestor zgârie-nori.

În urmă cu două luni, SEG Plaza, o clădire de 72 de etaje din Shenzhen a fost zguduită de mai multe trepidații care au determinat evacuarea sa.

Blocul turn a rămas de atunci închis, în timp de autoritățile încearcă să determine originea acestor trepidații.

Potrivit presei, motivul ar putea fi faptul că această clădire nu a fost prevăzută cu amortizoare împotriva vibrațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
zgârie-nori