China pregătește un fond de 44 de miliarde de dolari pentru susținerea dezvoltatorilor imobiliari

China pregătește un fond de 44 de miliarde de dolari pentru susținerea dezvoltatorilor imobiliari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2022

China va înființa un fond care va avea drept obiectiv să îi ajute pe dezvoltatorii imobiliari să își rezolve problemele cu datoriile, fiind posibil ca acest fond să fie alimentat cu resurse financiare în valoare de până la 300 de miliarde de yuani (44,4 miliarde de dolari), a declarat pentru Reuters un oficial de la o bancă de stat din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițial, fondul va avea o capacitate de 80 de miliarde de yuani, grație sprijinului oferit de China Construction Bank și Banca Populară Chineză (PBOC), banca centrală chineză, a precizat sursa care a dorit să își păstreze anonimatul. Dacă modelul inițial va funcționa, alte bănci se vor alătura și ele pentru a fi atins obiectivul de strângere de resurse de până la 300 de miliarde de yuani, a adăugat sursa.

Grupul german Xella vinde din nou în România CITEȘTE ȘI Grupul german Xella vinde din nou în România

Fondul urmează să fie utilizat pentru a finanța achiziția de proiecte de locuințe neterminate și a finaliza lucrările de construcție, urmând ca ulterior locuințele să fie închiriate persoanelor fizice, în conformitate cu planurile Guvernului chinez de a crește închirierile de locuințe, scrie Agerpres.

Criza de pe piața imobiliară a fost o problemă majoră pentru economia chineză în ultimul an, obligând autoritățile chineze să ofere o gamă largă de măsuri de sprijin pentru a stabiliza acest sector.

Informația privind înființarea unui fond pentru investiții în imobiliare a fost dezvăluită în premieră de furnizorul de informații financiare REDD, potrivit căruia fondul ar urma să sprijine mai mult de o duzină de dezvoltatori imobiliari, inclusiv gigantul China Evergrande Group care se confruntă cu probleme grave cu datoriile. Sursele citate de REDD susțin că fondul și-a asigurat deja 50 de miliarde de yuani de la China Construction Bank precum și o facilitate de 30 de miliarde de yuani de la Banca Populară Chineză (PBOC). Organismele de reglementare și autoritățile locale urmează să selecteze care sunt dezvoltatorii imobiliari care sunt eligibili să fie sprijiniți de viitorul fond, care ar putea să cumpere produse financiare emise de dezvoltatorii imobiliari sau să finanțeze achiziționarea proiectelor dezvoltatorilor imobiliari de către cumpărători de stat, adaugă REDD. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
dezvoltatori imobiliari