Complexul rezidențial Cosmopolis se extinde cu încă 7.000 de locuințe, investiție de 300 milioane euro

Complexul rezidențial Cosmopolis se extinde cu încă 7.000 de locuințe, investiție de 300 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2019

Complexul rezidențial Cosmopolis se extinde cu încă 7.000 de locuințe noi, investiție de 300 milioane euro, proiect în care este inclusă și o școală pe care o va dona statului, a declarat pentru News.ro Ahmet Buyukhanli, directorul general al complexului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru Cosmopolis, anul semne bune are. Construim continuu. Am ajuns deja la peste 7.500 de rezidenți și nu ne oprim aici. Există o cerere continuă de locuințe. În momentul de față, Cosmopolis se întinde pe o suprafață de 821.000 de metri pătrați, având finalizate peste 3.100 de apartamente și vile. Vorbim de investiții de aproape 300 de milioane de euro, buget alocat construcției de locuințe, infrastructurii, spațiilor comerciale și spațiilor verzi. Planurile de viitor includ inclusiv construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi", a declarat pentru News.ro Ahmet Buyukhanli, directorul general al Cosmopolis, cel mai mare complex rezidențial din România.

FOTO Casa A. Papadopolu, construită în stil art deco, este pusă în vânzare de la 1,9 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Casa A. Papadopolu, construită în stil art deco, este pusă în vânzare de la 1,9 milioane de euro

El afirmă că în acest an se va axa și pe dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite.

"Au fost reasfaltate o parte din străzile existente în complex. În plus, clienții sunt tot mai interesați să vadă efectiv timpul pe care îl petrec în trafic, de acasă până la locul de muncă. Un mare plus a fost adus de apariția autostrăzii urbane. Am ajuns grijă inclusiv de confortul rezidenților care nu dețin un autoturism și care au nevoie de mobilitate maximă. Astfel, în Cosmopolis avem propriul sistem de transport de persoane, sunt autobuze care circulă la intervale regulate și leagă complexul de nordul Capitalei", a adăugat el.

Din noul proiect face parte și o școală ce urmează să fie construită.

"Comunitatea crește, dovadă și investiția majoră făcută în ridicarea unei noi clădiri în care să funcționeze o școală de stat. Cosmopolis va asigura toata construcția școlii de stat și toata infrastructura necesară pentru ea", spune el.

Un apartament costă începând cu 46.000 de euro plus TVA. La apartamentele de trei camere, prețul variază între 75.000 euro și 98.000 euro plus TVA.

În ceea ce privește vilele individuale situate pe marginea lacului, prețul de listare variază între 95.000 și 330.000 euro plus TVA.

Există și clienți care achiziționează locuințe în complex pentru a le închiria, mai ales datorită cererii foarte mari pentru chirii. Astfel, randamentul investiției este de peste 7,5%, afirmă Ahmet Buyukhanli.

"În câteva zile ne pregătim să depășim pragul de 7.500 de rezidenți. Până la finalul anului vom depăși pragul de 8.000 de persoane care fac parte din marea familie a rezidenților Cosmopolis. Cât despre comunitate, vorbim în special despre familii tinere, cu unul sau doi copii. Sunt persoane active, persoane care se implică în activități sociale, atente la modul în care își petrec timpul liber. Din această cauză avem și 24 de piscine și am investit continuu în spațiile recreaționale, spațiile sportive, strip mall", a precizat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmopolis