CONFIRMARE Meta Estate Trust aprobă derularea unei oferte publice inițiale (IPO) urmată de listare companiei

CONFIRMARE Meta Estate Trust aprobă derularea unei oferte publice inițiale (IPO) urmată de listare companiei

Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2022

Fondul de investiții META Estate Trust, companie holding formată, cum a anunțat în premieră Profit.ro, din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, anunță că, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, a fost aprobată derularea unei oferte publice inițiale urmată de listarea companiei pe piața AeRO.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

„Vom pune la dispoziția celor interesați de piața imobiliară o alternativă atractivă investițiilor tradiționale ce oferă protecție la inflație în contextul economic actual. Motivele principale pentru care ne dorim listarea sunt accesul la piața de capital pentru a crește rapid activele companiei și a dezvolta noi linii de business. De asemenea, ne dorim să atragem și reținem mai ușor persoane talentate în companie, să generăm lichiditate pentru acționari și să creștem reputația organizației. Avem în vedere ca derularea IPO-ului să aibă loc cât mai curând, ținta noastră fiind luna mai. Modelul de business oferă multă flexibilitate pentru valorificarea noilor oportunități ce se conturează în piață”, a declarat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Pe lângă majorarea capitalului social, acționarii au decis și emiterea, în următorii doi ani, a unor serii de obligațiuni în valoare totală de până la 10 milioane de euro.

Luna trecută, Profit.ro  anunțat că META Estate Trust a pregătit spre semnare actele privind admiterea la tranzacționare pe bursă a unor acțiuni, după închiderea operațiunii de majorare a capitalului social, fiind luată în calcul și emiterea unor obligațiuni cu o valoare nominală de până la 10 milioane euro.

Obligațiunile vor avea o rată a dobânzii de maximum 9% per an și o scadență maximă de 60 de luni, urmând să fie oferite investitorilor din România, prin intermediul unuia su mai multor plasamente private și/sau oferte publice, cel târziu până la finele anului viitor, relevă date analizate de Profit.ro.

În noiembrie, Profit.ro a anunțat că META Trust este foarte aproape de listarea la Bursa de Valori București (BVB), care deja a procesat plasamentul privat.

Moment anunțat în premieră de de Profit.ro încă din primăvara anului trecut, compania Meta Estate Trust (MET) face pasul decisiv către bursă. Sistemul operatorului de piață BVB a procesat în toamnă operațiunea de piață premergătoare listării, în valoare de 29,90 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Compania a operat anterior o majorare de capital, în urma căreia a ajuns la fonduri proprii în valoare de 75 milioane de lei, fiind atrase peste 40 de nume noi în acționariat.

Noua tranzacție a fost realizată la 1,1000 lei/acțiune.

Alături de inițiatorul proiectului, Eugen Voicu, și societatea de administrare a activelor financiare Certinvest, au venit Ovidiu Ioan Andrieș, noul proprietar al Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Andrei Sârbu, Maria Andrei și Ionuț Nicolescu – managerii SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente); familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International.

„Am finalizat cu succes al doilea plasament privat și ne-am atins astfel obiectivele pentru acest an. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât și de această dată ni s-au alăturat peste 40 de noi acționari, printre care se numără mulți antreprenori de top, conducători de companii multinaționale sau manageri din private equity sau bănci. Succesul acestui plasament privat ne arată că investitorii apreciază unicitatea modelului nostru de business și potențialul pieței imobiliare locale.

EXCLUSIV Un antreprenor în serie din Suedia, co-fondatorul rețelei de distribuție Volvo în România, „guru“ IT, vinde teren în București, fosta bază de autocamioane CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un antreprenor în serie din Suedia, co-fondatorul rețelei de distribuție Volvo în România, „guru“ IT, vinde teren în București, fosta bază de autocamioane

Continuăm dezvoltarea și ne asumăm listarea companiei în trimestrul al 2-lea al anului viitor printr-un IPO care sperăm să consfințească atingerea unui capital social de peste 25 milioane euro după numai 12 luni de activitate“, a declarat atunci, pentru Profit.ro, Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust propune investitorilor trei tipuri de investiții rezidențiale; unul cu randament mare și orizont investițional de 12-18 luni în proiecte rezidențiale în faze incipiente, prin parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, cu exit înainte de finalizarea acestora; un alt tip este cu randament mediu și orizont investițional de 6-18 luni în achiziția de apartamente la prețuri reduse (stressed assets) și aprecierea lor accelerată prin finisarea apartamentelor la standard înalt și vânzarea ulterioară la prețul pieței și ultimul tip, cu randament mic și orizont investițional de 3-12 ani, în închirierea de apartamente pe termen scurt și lung.

Sursele Profit.ro spun că portofoliul actual al Meta Estate Trust este de circa 30 de apartamente, însă fondul este într-un stadiu incipient. După dezvoltarea fondului, urmează investițiile în spații industriale și de birouri, spun sursele Profit.ro. Proprietățile de birouri vizate ar putea fi clădirile de tip boutique de clasă B, situate central, la care pot fi aduse îmbunătățire tehnice și relansate pe piață sau la care să se îmbunătățească mixul de chiriași.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
eugen voicu
certinvest
bursa