Consiliul Concurenței: Companiile care au spații închiriate în mall-uri pot negocia independent condițiile contractuale

Consiliul Concurenței: Companiile care au spații închiriate în mall-uri pot negocia independent condițiile contractuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2020

Consiliul Concurenței face recomandări în contextul redeschiderii mall-urilor și recomandă firmelor care au spații închiriate în centrele comerciale să-și negocieze independent condițiile contractuale cu proprietarii/administratorii centrelor, precizând totodată că firmele pot consulta autoritatea cu privire la compatibilitatea inițiativelor lor cu legislația în domeniul concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Consiliul Concurenței recomandă firmelor care au spații închiriate în centrele comerciale să-și negocieze independent condițiile contractuale cu proprietarii/administratorii centrelor. Coordonarea comportamentului pe piață sau a prețurilor poate fi sancționată din perspectiva regulilor de concurență naționale și europene", arată autoritatea de concurență într-un comunicat.

EXCLUSIV Fondul spaniol Danube Property se pregătește să iasă din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul spaniol Danube Property se pregătește să iasă din România

Cu toate acestea, firmele mici care au fost afectate de criza generată de pandemia de coronavirus pot apela la un mediator, la asociație sau la un alt terț pentru a le reprezenta interesele în relația cu proprietarii/administratorii centrelor comerciale, dar trebuie să respecte regulile de concurență, scrie News.ro.

”Companiile mici care au fost închise și care au înregistrat pierderi în această perioadă, pot fi reprezentate de un intermediar, astfel încât concurenții să nu facă schimb de informații sensibile, cum sunt prețurile, politica comercială etc. În același timp, recomandăm firmelor să ne consulte cu privire la compatibilitatea inițiativelor lor cu legislația în domeniul concurenței” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Consiliului Concurenței face aceste precizări în contextul în care mai multe companii au anunțat că nu își vor redeschide magazinele din centrele comerciale care au continuat să solicite plata integrală a chiriei pentru ultimele luni, în condițiile în care activitatea retailerilor a fost oprită.

Companiile pot contacta autoritatea de concurență la adresa presedinte@consiliulconcurenței.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
spatii comerciale