Decizie Microsoft: a semnat pentru 23.000 metri pătrați de birouri în complexul Campus 6 din Capitală, cea mai mare tranzacție din acest an

Decizie Microsoft: a semnat pentru 23.000 metri pătrați de birouri în complexul Campus 6 din Capitală, cea mai mare tranzacție din acest an
scris 29 oct 2018

Microsoft România a închiriat 23.000 metri pătrați de spații de birouri în complexul Campus 6 dezvoltat de Skanska în București, în apropiere de Universitatea Politehnică.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Contractul include și închirierea a 500 de locuri de parcare în complex și are ca dată de începere trimestrul al treilea din anul 2020.

Este cea mai mare tranzacție din acest an și indică o creștere a businessului Microsoft în România. Astfel, crește suprafața birourilor ocupate cu peste 30%, ceea ce se va traduce într-un număr mai mare de angajați.

Tranzacția a fost intermediată de compania imobiliară JLL România.

Proiectul Campus 6 este amplasat pe fosta platformă industrială Pumac, pe un teren de 2,1 hectare cumpărat de Skanska în 2015 pentru 13 milioane de euro de la omul de afaceri Ion Rădulea, proprietarul Sema Park.

Livrările de spații noi au crescut în sectoarele industrial, logistică, birouri și retail. Tranzacțiile din București domină CITEȘTE ȘI Livrările de spații noi au crescut în sectoarele industrial, logistică, birouri și retail. Tranzacțiile din București domină

Complexul, aflat în construcție lângă Grozăvești, în zona Politehnicii, va avea o suprafață totală de 81.550 metri pătrați în clădiri de birouri turn cu câte 11 etaje, în patru etape de construcție, cu livrări între 2018 și 2022. Birourile vor fi deservite de 1.000 locuri de parcare.

În mai, Skanska a vândut clădirea Campus 6.1 din complex austriecilor de la CA Immo în schimbul sumei de 53 milioane de euro. Printre chiriașii clădirii se numără GEFCO, Starbucks și operatorul bursei din Londra, care va deschide primul său centru de servicii penru afaceri din România la București.

Skanska este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa, cu operațiuni în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Marea Britanie. Anul trecut, cu circa 16.000 de angajați, compania a obținut afaceri de 3,5 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
skanska
campus 6
birouri
spatii
inchiriere
politehnica