Deficit de peste 3.000 locuințe și prețuri în creștere în Timișoara

Deficit de peste 3.000 locuințe și prețuri în creștere în Timișoara
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 18 iul 2016

Timișoara, orașul cu al treilea cel mai mare preț pe metru pătrat din țară, după Cluj și București, a înregistrat pe segmentul rezidențial, în primul semestru al anului, un preț mediu de tranzacționare de 1.050 euro pe metru pătrat, în creștere cu aproximativ 15% față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest context, Timișoara are în continuare un deficit de peste 3.000 de locuințe, arată agenția Hitch&Mosher, una dintre cele mai mari din vestul țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vânzările pe segmentul rezidențial au fost stimulate de programul „Prima Casă”, dar și de politicile dezvoltatorilor, care oferă diverse discount-uri și plata în rate de până la 3 ani, potrivit unui comunicat al agenției imobiliare.

“Piața imobiliară din Timișoara și-a continuat, în prima jumătate a anului, tendința de creștere pe toate segmentele. Flexibilitatea dezvoltatorilor, existența unor proiecte imobiliare bune, dar și deficitul mare de locuințe și birouri, la ora actuală, ne dau semnale că tendința se va menține și în a doua parte a anului în curs. Prețurile au crescut puțin, dar nu spectaculos, rata de default este extrem de mică, astfel încât avem credință că vorbim de o creștere sănătoasă, responsabilă”, a declarat Marius Schiopota, Managing Partner Hitch&Mosher.

Printre proiectele rezidențiale pe care le gestionează Hitch&Mosch în Timișoara se numără Uranus Plaza, dezvoltat de Immorom Group, sau Adora Forest, al dezvoltatorului imobiliar israelian Tagor.

Volumul tranzacțiilor imobiliare a urcat cu 80% în primele 6 luni din 2016 CITEȘTE ȘI Volumul tranzacțiilor imobiliare a urcat cu 80% în primele 6 luni din 2016

În complextul cu utilitate mixtă, comercială și rezidențială, Uranus Plaza, procesul de vânzare al apartamentelor se apropie de final, în prezent fiind disponibile mai puțin de 10% din totalul de 223 de apartamente construite. În cazul ceiluilalt proiect, Adora Forest, situat în zona de nord a orașului, agenția informează că, din 107 apartamnete, mai sunt disponibile 28%.

Înființată în 2005, în Timișoara, cu capital integral românesc, Hitch & Mosher reprezintă - în exclusivitate - un portofoliu semnificativ, alcătuit din ansambluri rezidențiale, case, clădiri și spații comerciale, precum și terenuri, cu impact investițional ridicat, pentru diferite obiective.  Împreună cu Geodetic Control, companie specializată în execuția lucrărilor de cadastru, geodezie și topografie, și Essimo Grup, companie full service, dedicată investițiilor agricole, Hitch&Mosher formează unul dintre cele mai dinamice grupuri imobiliare din vestul țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
hitch&mosher
imobiliare
timisoara