Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri Valentin Morar, obține finanțare pentru construcția celui de-al doilea turn din ansamblul XCity Towers din Timișoara

Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri Valentin Morar, obține finanțare pentru construcția celui de-al doilea turn din ansamblul XCity Towers din Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2020

Dezvoltatorul arădean Wallberg a încheiat un contract de finanțare pentru construcția celui de-al doilea turn din ansamblul XCity Towers din Timișoara, proiect în valoare de 75 de milioane de euro, care va totaliza 955 de apartamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltatorul a pregătit organizarea șantierului și a demarat lucrările de construcție, toate avizele necesare fiind deja obținute. În paralel, Wallberg finalizează construcția primului turn care va fi livrat în a doua parte a acestui an.

TeraPlast identifică prezumtive fraude la divizia TeraSteel, vândută luna trecută gigantului irlandez Kingspan CITEȘTE ȘI TeraPlast identifică prezumtive fraude la divizia TeraSteel, vândută luna trecută gigantului irlandez Kingspan

Tower Two va avea un regim de înălțime de 16 etaje și va cuprinde 148 de apartamente și o suprafață office de 700 mp. Valoarea proiectului este estimată la 12.5 milioane de euro, din care suma de 7.3 milioane de euro este acoperită de contractul de finanțare încheiat cu Garanti Bank, unul din partenerii bancari ai grupului, încă din 2015. 

"Proiectul nostru se bucură în continuare de un interes crescut din partea cumpărătorilor,  iar rezervările au decurs conform planurilor, chiar și în perioada stării de urgență, dar mai ales odată cu relaxarea măsurilor. De asemenea, încheierea noului contract de finanțare, în actualul context, confirmă colaborarea excelentă cu Garanti Bank, dar și faptul că suntem o companie sustenabilă generatoare de valoare adăugată și proiecte de calitate. Clienții apreciază modul în care experiența noastră pe piața rezidențială este transpusă în calitatea proiectului, compartimentarea ergonomică, conceptul propus și ne oferă încredere. Dacă Tower One este rezervat aproape în totalitate, estimăm ca până la finalul acestui an să precontractăm spre 60% din apartamentele din Tower Two și să demarăm cât mai repede al treilea turn din ansamblu. De altfel, 30% din apartamentele din noua clădire au fost deja precontractate. Concomitent, pregătim construcția celei de-a treia etape din proiectul Sunnyville din Brașov, unde ne aflăm în faza de autorizare ", a declarat Valentin Morar, CEO Wallberg.

Wallberg este un dezvoltator cu o activitate de peste 16 ani pe piața din România, cu proiecte în Arad, Cluj, Brașov și Timișoara. În ultimii ani, dezvoltatorul a devenit recunoscut la nivel național pentru proiectul premium Arad Plaza, situat în centrul Aradului și finalizat în 2018, dar și pentru ansamblul Sunnyville din Brașov și XCity Towers din Timișoara. 

viewscnt
Afla mai multe despre
wallberg
xcity towers